Heatit Z-Dim

A Heatit Z-Dim egy tekerőgombos Z-Wave 500-as fényerőszabályzós fali kapcsoló. Már akár 1 Wattos LED-es égőket is képes dimmelni anélkül, hogy villogna a fényforrás, de természetesen működik hagyományos izzószállal, halogén égőkkel és tápegységekel is.

 • manuális vezérlés is
 • 1 W-tól már használható
 • a legtöbb égővel működik
 • alternatív kapcsoláshoz is
 • System 55 méret
Heatit
Ár: 23 900 Ft

A termék megvásárolható itt a forgalmazóknál, keresd fel őket bizalommal, segítenek a tervezéstől a kivitelezésig mindenben!

Tipp: használd a kiépítéskalkulátort, hogy megtudd, mennyibe kerülne egy teljes rendszer kulcsrakész megvalósítása!


A Heatit Z-Dim egy tekerőgombos Z-Wave 500-as fényerőszabályzós fali kapcsoló. Már akár 1 Wattos LED-es égőket is képes dimmelni anélkül, hogy villogna a fényforrás, de természetesen működik hagyományos izzószállal, halogén égőkkel és tápegységekel is. Működéséhez a 230V-os hálózati áram nulla és a fázis vezetékére is szükség van. Mint a többi Heatit fali kapcsoló, a Z-Dim is System 55 kompatibilis, tehát használható pl. a Elko RS16, Schneider Exxact, Gira, Jung, stb. kapcsolók, konnektorok kereteivel is. Meglévő alternatív kapcsolásban is használható nyomógombokkal. Támogatja az S2-es titkosítást.

A Heatit Z-Dim kapcsolójával óriási szabadsággal szabályozhatjuk világítótesteinket, vagy más eszközt, amely 0–230V-os feszültséggel vezérelhető, és max. 200 VA az áramfelvétele. A legkézenfekvőbb felhasználás során egy lámpát vagy LED-sort kapcsolunk ki és be (a gomb megnyomásával), illetve szabályozzuk a fényerőt (a gomb tekerésével). A Z-Dim kiszámolja a rákapcsolt fogyasztók áramfogyasztását is (tehát nem pontosan méri, csak a beállított teljesítmény alapján kalkulálja), és az aktuális értéket 30 másodperc és 9,1 óra (32767 másodperc) közötti, másodpercenként állítható) intervallumokban képes jelenteni a Z-Wave központ számára. Természetesen a fényerő nem csak manuálisan, de a vezérlőközponton keresztül is állítható.

Ha a világításhoz (pl. egy lépcsőházban) több kapcsoló is tartozik – alternatív módon bekötve –, a Z-Dim akkor is kiválóan használható. A többi kapcsoló lehet másik Z-Dim, de akár sima nyomógombos (úgynevezett csengő) kapcsoló is, ezekhez külön bemenet található a Z-Dim hátlapján. Korlátlan számú nyomógombos kapcsoló köthető párhuzamosan.

A Z-Dim az alábbi fogyasztókat tudja szabályozni (1–200VA között): LED-es égők, 230V-os halogének, 230V-os izzószállas (hagyományos) égők, dimmelhető (fényerőszabályzós) tápegységek LED-szalagokhoz és elektromos transzformátorok.

A Heatit Z-Dim Z-Wave paramétereit használva az alábbi extra funkciók is programozhatóak:

 • Beállítható a minimális (1–98% között) és maximális (2–99% között) fényerő.
 • Beállítható (5–255 között), hogy hány lépésben érjük el a minimális fényerőtől a maximálisat. Egy 360 fokos fordulat a tekerőgombbal 20 lépést jelent.
 • Beállítható, hogy dupla gombnyomásra a maximális fényerővel kapcsoljon be a lámpa, vagy egy eseménysor induljon el a vezérlőközponton.
 • Beállítható, hogy kikapcsolt állapotból a gomb egyszeri megnyomására milyen fényerővel kapcsoljon be a lámpa. A kikapcsolás pillanatában lévő fényerő, illetve 1–99%-os fényerő választható.
 • Beállítható, hogy áramszünet után milyen fényerővel kapcsoljon be a lámpa (1–99%).

A közvetlen Z-Wave asszociációkkal tovább növelhető a Z-Dim felhasználhatósága. Így pl. megoldható, hogy két két Z-Dim egyformán szabályozza a mindkettőjükhöz csatlakozó lámpákat, vagy egy on/off kapcsolóval kapcsolhassuk a Z-Dim-hez csatlakoztatott lámpát, és a Z-Dim kapcsolja a kapcsolóhoz kötött fogyasztót (lásd a telepítési segédletben).

A Heatit Z-Dim főbb tulajdonságai:

 • Működési feszültség: 230V
 • Áramfelvétel: max. 0,9A
 • Üzemi hőmérséklet: -20–40 °C között
 • Fizikai méretek: 84×84×43 mm
 • Helyigény a szerelvénydobozban: 22 mm
 • Csatlakoztatható vezeték max. átmérője: 2,5 mm²

A termék weboldala: link...
Angol nyelvű adatlap: link... 

A termékeket forgalmazó partnerek listáját itt találod: Távvezérlés.hu forgalmazók

A feltüntetett ár ajánlott bruttó kiskereskedelmi ár!
Vásárolni a forgalmazóknál tudsz, itt...

.