Új termék a Heatittől – Heatit ZM Thermostat 16A

A Heatit Z-Wave 700-as reléjét már bemutattuk korábbi cikkünkben, ennek a módosított – kimondottan fűtés vezérlésére készített – verziójával frissül a kínálatuk. A Heatit ZM Thermostat 16A olyan relémodul, amely kijelző nélküli termosztátként működik.

A fűtés vezérléséhez használhatunk okostelefont vagy tabletet. Ebben az esetben nincs feltétlenül szükség kijelzővel rendelkező fali termosztátra vagy csak az épület 1-1 szintjén helyezünk el egy-egy darabot. Mindkét megoldásnál fűtésrendszerük a vezérlőközponton keresztül működtethető. A relémodulhoz közvetlenül csatlakoztatható egy NTC hőmérséklet-érzékelő, amelyet a csomag tartalmaz. Ez azért praktikus, mert egyben kapunk egy hőmérséklet-érzékelőt és egy be- és kikapcsoló relét is. 

A termosztát jól paraméterezhető – állítható a hiszterézise (hőmérséklet-különbség, amit a termosztát figyel a beállított értékhez képest), a mért hőmérséklet offset-je (eltolása a pontosabb hőmérséklet-mérésért), illetve beállítható a maximális hőmérséklet is, ami az elektromos padlófűtés esetén lesz igazán segítségünkre. A termosztát Z-Wave 700-as chippel rendelkezik, így a kommunikáció villámgyors lesz, illetve nagy hatótávolsággal is bír. A ZM relécsalád további előnye, hogy – rezisztív fogyasztó esetén – képes 16 Amper áram kapcsolására, így akár elektromos fűtőrendszerek vezérlésére is alkalmas lehet. 

Telepítése

A modult mindig úgy helyezzük el, hogy az egy szerelvénydobozban vagy dobozfedél leszerelésével hozzáférhető legyen! Az NTC érzékelőt padlófűtés esetén célszerű egy PVC csőbe elhelyezni és a PVC csővég zárása után az elektromos fűtőkábellel együtt lebetonozni. Így a jövőben szükség esetén bármikor cserélhető.

Ha a Heatit ZM Thermostat 16A-t egy fali termosztát helyére szánjuk, akkor célszerű elhelyezni a relémodul elé egy falon kívüli dobozt, amin keresztül átáramlik a levegő, így pontosan mérhetjük a hőmérsékletet.

Aktuális Heatit-kínálatunk: link…

 

.