SmartThings Edge driverek Heatit termosztátokhoz

Az okosotthonuk vezérléséhez a SmartThings platformját használó olvasóink ezekben a hónapokban izgalmas időszakot kénytelenek átélni, mivel alapjaiban módosul a szoftveres környezet a Samsung által menedzselt rendszerben. Ennek következménye, hogy a különböző Z-Wave és Zigbee eszközökhöz új programozási nyelven írt, új szabályokat követő programokat kell fejleszteni annak érdekében, hogy ezentúl is működjenek a SmartThings központtal. Ez a feladat elsősorban a gyártókra hárul, bár nagyon sok eszközhöz a hivatalos SmartThings fórum közönségének lelkes tagjai is készítenek újfajta, úgynevezett Edge illesztőprogramokat, driver-eket. Egyik kedvenc gyártónk, a Heatit is megtette már azonban az első lépéseket...

Hogy mivel jár a SmartThings platform teljes újjászületése, azzal a felhasználók az elmúlt hónapokban már szembesülhettek, amikor is megkezdődött az átállás az új alapokra. EZEN tudástár cikkünkben igyekeztünk összefoglalni a főbb tudnivalókat és segítséget adni a következő hónapokra, amíg be nem fejeződik a váltás folyamata, amíg új eszköz párosításakor nem automatikus az új Edge driver-ek lesznek használva.

Mai hírünkben arról tudunk örömmel beszámolni, hogy a norvég-svéd Heatit kiadta saját Edge drivereit, első lépésként a fali termosztátjaihoz (a már megszűnt és a még mindig gyártottakhoz):

 Az illesztőprogramok a SmartThings felhasználók számára a Heatit hivatalos Edge driver csatornáján keresztül érhetőek el – ha be vagyunk jelentkezve a Samsung fiókunkba. Még az új Heatit termosztát párosítása előtt telepítsük az Edge drivert SmartThing központunkra!

A következő hetekben folyamatosan érkeznek majd a gyártó csatornájára az újabb illesztőprogramok a többi Heatit termékhez is, így rövid időn belül mindegyik használható lesz a megújult SmartThing platformon is.

SmartThing (Z-Wave, Zigbee, Bluetooth, Matter, Thread) vezérlőközpontunk az Aeotec-től: link...
Zárt terméktámogatási cikkünk a SmartThings Edge driverekről: link...
F
órumtopikunk az Edge driverek kapcsán: link...
A Távvezérlés.hu SmartThings hírekre és termékekre szűkített változata: link...

.