Heatit Z-Smoke – megbízható védelem tűz- és füstveszély esetén

Mivel a fűtési szezon elindult, a lakások biztonságának kérdése kiegészült az ezzel járó új szempontokkal: tűzkár és CO-mérgezés veszélye. Ezek közül a Heatit Z-Smoke Multisensor a tűzjelzésben segíthet nekünk, hiszen ez egy multifunkcionális füstérzékelő, amely nemcsak önállóan, de okos otthon rendszerekbe integrálva is működik, így a helyi riasztáson kívül távollétünk alatt is értesülhetünk az esetleges bajról vagy egyéb, általa szolgáltatott információról.

Legutóbb szeptemberben, a fekete színváltozat érkezésekor írtunk erről a termékről, de mivel akár életet is menthet, azt gondoljuk, nem lehet elégszer felhívni rá a figyelmet. Főleg most, hogy elkezdődött a fűtési szezon! A Heatit Z-Smoke Multisensor hasznos funkcióival a család védelmét szolgálja a tűzkárok vagy akár a füstmérgezés ellen. Kompakt és letisztult dizájnja kellemesen illeszkedik otthonod dekorációjához, így az extra biztonság nem jár csúnya, az összképet elrontó eszköz látványával. A füstérzékelő továbbfejlesztett képességekkel rendelkezik, beleértve egy beépített PIR (passzív infra) mozgásérzékelőt, és hőmérsékletérzékelőt is. Az előbbi segítségével különböző helyzetekre, időszakokra kialakított rutinokat hozhatsz létre; például az éjszakai mozgásra való reagálással, vagy az energia megtakarításával kapcsolatosan (világítás, riasztás, fűtés vezérlése). A szenzor beépített figyelmeztető fénye vizuális riasztást és figyelmeztetést biztosít. A Heatit Z-Smoke Multisensor (230V) – ahogy a neve is sejteti – 230V-os hálózatról működik, és emellett egy beépített akkumulátorral is rendelkezik áramkimaradás esetére – a fehér mellett fekete színben is elérhető. A (230V) jelzés nélküli modell 3 darab CR123A elemmel üzemel. Legfeljebb hat Heatit füstszenzor vezeték nélkül összekapcsolható, így egy nagyobb területet lefedő rendszert is ki tudunk alakítani: bármelyik érzékelő riasztásakor az összes többi is jelez (sípol és villog).

Az érzékelőt nyílt térben kell elhelyezni, távol más eszközöktől és bútoroktól, hogy szabadon áramolhasson a levegő és az esetleges füst az érzékelőbe. Javasolt a füstérzékelő felszerelése lépcsőházban a lépcső tetejénél, hogy időben észrevegye a felfelé áramló hőt és füstöt. A helyes működés érdekében fontos, hogy a szenzor pontosan és stabil környezetben mérje az értékeit. Ezért:

  • Ne helyezd el a detektort a tűzhely fölött: a főzési gőzök kiválthatják a riasztást (mivel optikai úton érzékeli a füstöt)!
  • Ne telepítsd a detektort légkondicionáló készülék, fluoreszkáló lámpa vagy légkondicionáló közelébe: a levegőáramlatok befolyásolhatják az érzékelők pontosságát!
  • Ne szereled a detektort mennyezeti gerendák közé, „A” típusú mennyezeti csúcspontba, vagy magas szekrény fölé: a mozdulatlan levegő ezeken a területeken befolyásolhatja a szenzor pontosságát!
  • Ne helyezd a Z-Smoke Multisensor-t olyan helyre, ahol közvetlen napsütésnek van kitéve!
  • Kerüld a füstérzékelő telepítését olyan területeken, ahol más eszközök hirtelen hőmérséklet-változásokat okozhatnak, például légkondicionálók, fűtőtestek, kazánok!
  • A PIR érzékelési területén belüli mozgó objektumok (pl. függönyök mozgása szellőben) téves riasztást okozhatnak, amit az eszköz irányítottságának átgondolásával célszerű elkerülni.

A Heatit füstérzékelői valamennyi Z-Wave-es vezérlőközpontunkkal kompatibilisek – ha többre szeretnéd őket használni, mint egy hagyományos füstérzékelőt.


Heatit Z-Smoke Detector (elemes)
Heatit Z-Smoke Detector (230V) fehér
Heatit Z-Smoke Detector (230V) fekete

.