Donexon varmo TZ eco

A legtöbb hazai radiátorra közvetlenül felszerelhető, saját vezérlőgombokkal és LCD-kijelzővel. Segítségével szakember nélkül alakíthatjuk át radiátoros fűtésünket többzónássá, illetve okosotthon-központ által vezéreltté. Takaríts meg akár 25–30%-ot is a gázszámládból!

 • Z-Wave 500
 • beépített hőmérő
 • nyitott ablak érzékelése
 • gyerekzár
 • FLiRS
Donexon
Ár: 26 900 Ft

A termék megvásárolható itt a forgalmazóknál, keresd fel őket bizalommal, segítenek a tervezéstől a kivitelezésig mindenben!

Tipp: használd a kiépítéskalkulátort, hogy megtudd, mennyibe kerülne egy teljes rendszer kulcsrakész megvalósítása!


A német Eurotronic Donexon elemes radiátortermosztátja ideális eszköz, ha a hagyományos radiátoros fűtést okosotthon-alapú vezérléssel szeretnénk gazdaságosabbá, automatizálttá és akár távolról is szabályozhatóvá tenni. A legelterjedtebb radiátorszelepekre egyszerűen feltekerhető (3-féle adapter a csomagban), 2 ceruzaelemmel akár egy évig is működhet. A Z-Wave vezeték nélküli otthonautomatizációs szabványt használó vezérlőközpontokhoz – pl. Samsung SmartThings (Aeotec Smart Home Hub), ComfortClick, Fibaro Home Center 3 és 3 Lite, Vera, Zipato, stb. – egy gombnyomással párosítható. A kíván hőmérséklet a termosztát kijelzője és gombjai segítségével is beállítható, a vezérlőközponton keresztül pedig tetszőlegesen programozható, időzíthető és felügyelhető a működése.

A német Eurotronic Donexon elemes radiátortermosztátja ideális eszköz, ha a hagyományos radiátoros fűtést okosotthon-alapú vezérléssel szeretnénk gazdaságosabbá, automatizálttá és akár távolról is szabályozhatóvá tenni. A legelterjedtebb radiátorszelepekre egyszerűen feltekerhető (3-féle adapter a csomagban).

Különleges képessége a nyitott ablak/ajtó érzékelése. Ha fűtés közben a szobahőmérséklet csökkenni kezd – ami egy zárt helyiségben normál esetben nem történhet meg –, a termosztát ezt észleli, és 15 percre kikapcsolja a fűtést. Ez a folyamat felülbírálható egy gombjának megnyomásával, pl. akkor, ha jóval hamarabb befejezzük a szellőztetést, mint 15 perc, és szeretnénk, ha azonnal folytatná a fűtést. A szellőztetés-érzékelés egyébként alaphelyzetben ki van kapcsolva, azt a felhasználónak kell aktiválnia a termosztát paraméterei között, illetve paraméterezhető a szellőzés detektálásának érzékenysége is. Természetesen, ha az ablakunkon/ajtónkon az okosotthonba illesztett nyitásérzékelő eszköz is fel van szerelve, akkor ennek állapotához érdemes kötni a radiátorszelep kikapcsolását, ilyenkor ne a hőfokváltozás alapján kelljen neki magának „kitalálnia”, hogy pl. nyitva az ablak vagy már becsuktuk.

Bizonyos gombkombinációval bekapcsolható a gyerekzár funkció, ekkor nem történik semmi a termosztát gombjainak nyomkodásakor, így pl. kisebb gyerekek nem tudják véletlenül elállítani a hőfokot. A középső „Boost” gombot megnyomva 5 percig azonnali fűtést kérhetünk anélkül, hogy hozzá kellene nyúlni a beállított hőfokhoz.

A világító LCD-kijelzővel és gombokkal akár manuálisan is szabályozhatod a hőmérsékletet, nem csak az okosotthon-központ alkalmazásán keresztül. Nincs szükség újabb vezetékekre vagy speciális eszközökre, a Donexon termosztát minden M30 × 1,5 mm-es radiátorszeleppel kompatibilis. RAV, RA és RAVL szelepekhez adapterek a csomagban találhatók, így a legtöbb Magyarországon használt radiátorra bárki azonnal felszerelheti.

Érdekesebb paraméterezhető funkciók:

 • LCD-kijelző inverzbe kapcsolása, háttérvilágítás engedélyezése, állandóan bekapcsolva tartása vagy X másodperc utáni kikapcsolása
 • Jelentés 0,1 fok változásnál vagy X százalékos változásnál
 • Elemtöltöttség jelentése ki/be
 • Szellőztetés detektálása ki/be

Fontosabb műszaki adatok:

 • Radiátortermosztát FLiRS technológiával (a vezérlőközpont felől bármikor felébreszthető)
 • Beépített hőmérséklet-érzékelő
 • Kívánt hőmérséklet-tartomány: 8–28 ºC között, 0,5 ºC-os lépésekben
 • Világító LCD-kijelző
 • Z-Wave Plus
 • Automatikus ablaknyitás-érzékelés (radiátor és vezérlőközpont elhelyezésétől függően)
 • Elemélettartam: 6–12 hónap (használattól függően)
 • Csomag tartalma: DONEXON radiátortermosztát, 2 db AA elem, RA, RAL és RAVL szelepadapterek
 • Méretek: 30 × 62 × 69 mm
 • Tömeg: 0,128 kg

A Donexon varmo TZ eco radiátortermosztát közvetlenül felszerelhető az egyformán M30 × 1,5 mm-es szabványt használó Heimeier, Junkers Landy + Gyr, MNG, Honeywell, Braukmann gyártmányú szelepekre. A csomagban található adapterekkel illeszthető a Danfoss RAV, Danfoss RA és Danfoss RAVL szelepekhez is.

Az alábbi típusok esetében viszont érdemes fűtési szakemberhez fordulni a megfelelő M30-as adapter érdekében: Herz M28 x 1,5 mm, Comap M28 x 1,5 mm, Vaillant 30,5 mm, Oventrop M30 x 1,0 mm, Meges M38 x 1,5 mm, Ondal M38 x 1,5 mm, Giacomini 22,6 mm, Rossweiner M33 x 2,0 mm, Markaryd M28 x 1,0 mm,, Ista M32 x 1,0 mm, Vama M28 x 1,0 mm, Pettinaroli M28 x 1,5 mm, T+A M28 x 1,5 mm, Gampper 1/2/6.

 

Termék gyártói weboldala: link...
Angol nyelvű kézikönyv: link...

A termékhez kapcsolódó cikkek:

A termékeket forgalmazó partnerek listáját itt találod: Távvezérlés.hu forgalmazók

A feltüntetett ár ajánlott bruttó kiskereskedelmi ár!
Vásárolni a forgalmazóknál tudsz, itt...

.