Újabb relémodulok az MCO Home-tól

Újabb MCO Home relémodulok érhetőek el kínálatunkban! Ebben a cikkben a 2 legújabb, Z-Wave technológiával felszerelt, apró, szerelvénydobozban elhelyezhető kapcsoló- és fényerőszabályzó modulokat mutatjuk be. Hamarosan több eszköz is várható a gyártótól, ezekről természetesen hírt adunk majd.  

Az MCO Home MH-S220 Micro Switch egy Z-Wave-es szárazkontakt relé, amely például a meglévő fali kapcsoló mögé telepítve, távolról vezérelhetővé és automatizálhatóvá teszi azt az okosotthon központján keresztül. Ez a relé szárazkontaktus kapcsolóként működik, azaz tápellátásától független a kapcsolt kimenete, a relébemenetre érkező áramot adja tovább. Egy áramkört képes kapcsolni, akár 10 A áramerősséggel is. A vezérelt fogyasztót kapcsolhatjuk közvetlenül a bekötött tetszőleges mechanikus kapcsolóval vagy okosotthon vezérlőközponton keresztül.

Az MCO Home MH-D220 Micro Dimmer egy Z-Wave-es fényszabályzó (dimmer) modul. Fali kapcsoló mögött, szerelvénydobozba is elfér. Kompakt kialakításának és stabil teljesítményének köszönhetően számtalan fényforrás szabályzására használható. Automatikusan képes felismerni a terhelés típusát, és kiválasztani a megfelelő fényerőszabályzási módot, illetve támogatja a 2- vagy 3-vezetékes bekötést is (tehát akár nulla vezeték nélkül, csak a fázist használva is működik). A gyártói adatok alapján 20–200 W rezisztív terhelés (hagyományos vagy halogén égők), vagy 30–160 VA kapacitív, induktív terhelés (fénycső, LED, tápok) esetén használható. A vezérelt fogyasztókat kapcsolhatjuk természetesen közvetlenül a bekötött fali kapcsolókkal (melyekkel a fényerő is módosítható) vagy okosotthon központon keresztül is.

Aktuális MCO Home-kínálatunk: link…

.