Tudtad, hogy a Sensative Strips érzékelők is SmartThings kompatibilisek?

Sokat írtunk mostanában a HELTUN eszközök SmartThings minősítéséről, sőt, teszteltük is őket. De ne feledkezzünk meg arról, hogy sok más Z-Wave eszközöket gyártó márka termékei is SmartThings kompatibilisek! Ilyenek a Sensative Strips érzékelői.

A SmartThings vezérlőközpont rengeteg márka nagyon sok eszközét ismeri. Ezek egyszerűen illeszthetők és kezelhetők a legtöbb felhasználó számára. Az utóbbi hetekben többször adtunk hírt (itt és itt) a HELTUN eszközeinek SmartThings minősítéséről. És párat már le is teszteltünk. Erről szóló írásaink itt és itt találhatók. Azonban nem csak a HELTUN termékeit használhatjuk SmartThings környezetben. Most a Sensative márka Strips nevű érzékelőinek SmartThings kompatibilitására szeretnénk felhívni a figyelmet. Kipróbáltuk a Sensative vízérzékelőjét, a Sensative Strips Drip eszközt.

A Sensative eszközei már régóta ismertek az okosotthon iránt érdeklődők körében. Ultravékony (3 mm) vastagságú érzékelőikkel megoldható, hogy láthatatlanul elrejtsük őket. Az ajtó- és ablaknyitás-érzékelők például könnyedén elhelyezhetők a nyílászárók tok és nyíló szárny közötti résébe. A hő- és fénymérőket elrejthetjük akár egy fehér képkereten vagy egy szekrény, polc oldalán. Kül- és beltéri használatra egyaránt alkalmasak, -20°C tól +60°C-ig használhatók. A beépített elemekkel a gyártó több, mint 10 év élettartamot ígér.

A Z-Wave-es Strips széria három különböző érzékelőt kínál:  Strips Guard nyitásérzékelőt, Strips Drip vízszivárgás érzékelőt, Strips Comfort multiszenzort, hőmérséklet- és fényerősség mérési képességgel. A Strips Drip és Strips Guard érzékelőknek a közelmúltban készült el a Z-Wave 700 chipet tartalmazó új változata, amelyek természetesen szintén SmartThings kompatibilisek. És hamarosan elérhető lesz a Strips Comfort 700 is.

Természetesen nem mentünk el a Sensative–SmartThings kompatibilitás híre mellett anélkül, hogy ne tegyünk egy próbát! Egy Sensative Strips Drip érzékelőt párosítottunk egy Aetec Smart Home Hub központhoz, és megnéztük hogyan használhatjuk a vízérzékelőnket SmartThings környezetben.

A párosítás a már megszokott módon, nagyon egyszerűen elvégezhető: a SmartThings applikációban belépés után az eszközök listájában „Márka” szerint megtaláljuk a Sensative logóját. Ezt kiválasztva a három érzékelő típus választható, majd a konkrét érzékelő (régi vagy akár 700-as széria is).

A kezelőfelületen a vízszivárgás-érzékelő esetében természetesen látható a vízérzékelés állapota (száraz/nedves) magyar nyelvű feliratokkal. De ezen kívül hőmérséklet és fényerő adatokat is leolvashatunk. Igen! A Sensative Strips Drip vízérzékelő ezeket az értékeket is képes mérni nekünk. Itt találjuk még az elem töltöttségét mutató adatot is.

Az előzmények lapon ez esetben is megtaláljuk a mért értékek történetét, így egy régebben történt esemény pontos időpontja is visszakereshető. A Z-Wave paraméterek állítási lehetőségét viszont nem találtuk. (Reméljük, hamarosan ez a kisebb probléma is megoldódik.) Jelen pillanatban ezek az eszközök a SmartThings környezetben alapfunkciójukat jól ellátják, a mért információkat is megjelenítik, de a paraméterek finom beállitására nem adnak egyszerű lehetőséget, mint más Z-Wave központok.

Hamarosan beszámolunk a Sensative Strips Comfort 700 érkezéséről is, addig is nézz szét kínálatunkban!

Aktuális Sensative-kínálatunk: link…

 
.