Újabb HELTUN termékek kapták meg a SmartThings minősítést!

A tavalyi év (2021) decemberében adtunk hírt arról, hogy a HELTUN egyes termékei SmartThings minősítést kaptak. A napokban újabb eszközökkel bővült a lista. Mostantól a HELTUN Fan Coil Thermostat és az 5 beépített relével rendelkező Relay Switch Quinto is kompatibilis a SmartThings rendszerrel.

Decemberi hírünkben részletesen leírtuk, hogy melyek az előnyei és feltételei a SmartThings rendszerrel való kompatibilitásnak. A gyártóknak Device Handler-eket (illesztőprogramokat) kell készíteniük az eszközeikhez. Ezek fogják biztosítani a SmartThings rendszerrel való együttműködést. A HELTUN – ígéretéhez híven – sorra fejleszti Z-Wave eszközeinek illesztőprogramjait. Ez a program mostantól megtalálható a Fan Coil Thermostat és a Relay Switch Quinto készülékekben is. Így már a SmartThings applikációban is megtaláljuk őket az „Eszközök hozzáadása” menüben. A korábban minősítést kapott két eszközt (High Load Switch és a HE-HT01 termosztát) már le is teszteltük SmartThings környezetben. (A High Load Switch-et a „Kapcsoló” és a „Termosztát” kategóriában is megtaláljuk, hiszen mindkét funkcióra használható.) Ezekről szóló cikkeink itt és itt olvashatod.

A HELTUN Relay Switch Quinto (HE-RS01) egy szerelvénydobozba (vagy akár DIN-sínre) szerelhető 5 relét tartalmazó Z-Wave eszköz. Két független szárazkontakt relébemenettel és 5 egyenként maximálisan 5 A-el terhelhető relékimenettel rendelkezik. Valamint 5 vezérlő bemenete is van, melyek segítségével a HELTUN Touch Panelek szinte teljes funkcionalitását megvalósíthatjuk vele. A Relay Switch Quinto sokoldalú funkcióiról ebben a bemutató cikkünkben részletesebben is olvashatsz.

A HELTUN Fan Coil Thermostat (HE-FT01) egy szerelvénydobozba szerelhető fűtést és hűtést is vezérelni tudó fali termosztát, amely folyadékhűtéses rendszerek és fan-coilok (központi légkondicionálók, multizónás VRF/VRV légkondicionálók, stb.) vezérléséhez alkalmazható. Öt relét tartalmaz, 1-1 relé indítja a fűtést és a hűtést, 3 relé pedig a levegőt keringtető rendszereknél a ventilátor sebességét tudja 3 fokozatban vezérelni. 2 és 4 csöves fan-coil megoldások szabályzására is képes. De természetesen csővezetékekben keringtetett meleg- és hidegvizes rendszerek vezérlésére is használhatjuk. Részletesebben ebben a cikkünkben olvashatsz róla.

Az eddig minősítést szerzett eszközökhöz hasonlóan a Fan Coil Thermostat és a Relay Switch Quinto kompatibilitását is hamarosan tesztelni fogjuk, és beszámolunk az eredményekről. Reméljük, ez a két eszköz is hasonlóan hibátlanul funkcionál SmartThings környezetben, mint a High Load Switch és a Heating Thermostat (HE-HT01).

Aktuális HELTUN-kínálatunk: link…

.