SmartThings minősítés a HELTUN termékeihez!

Amióta a HELTUN Z-Wave-es eszközei mellé a Samsung SmartThings platformot használó Aeotec Smart Home Hub is felkerült az általunk forgalmazott termékek közé, azóta várjuk, hogy az örmény gyártó kiváló termosztátjai, érintőgombos fali kapcsolói és reléi is megkapják a SmartThings minősítést – és ezáltal a szükséges illesztőprogramokat a SmartThings rendszerben. Eljött ez a hónapok óta várt pillanat; pontosabban a HELTUN Heating Thermostat és a High Load Switch már bekerült a kompatibilitási listába, és hamarosan minden egyéb termék is követi őket.

Heltun és SmartThings

A Samsung SmartThings platform a legtöbb átlagos felhasználók számára készült vezérlőközpontokhoz hasonlóan alapvetően a saját kompatibilitási listájában megtalálható eszközök párosítását teszi mindössze pár kattintásos folyamattá (ellentében pl. a ComfortClick bOS-szel). Természetesen, elméletileg használható minden szabványos Z-Wave és pl. Zigbee termék is, de a kompatibilitási listán még nem szereplőkhöz, a több funkcióval, egyedi paraméterekkel rendelkezőkhöz a felhasználónak kell elkészítenie az úgynevezett Device Handler-eket, azaz az illesztőprogramokat, ha minden szolgáltatást szeretnének kihasználni. Ezt átlagos felhasználók nem igen tudják maguk megcsinálni, így nekik a folyamatosan bővülő kompatibilitási listában megtalálható készülékek közül érdemes választaniuk a SmartThings központjukhoz használandó érzékelőt vagy aktuátort.

Ha egy okosotthon-gyártó azt szeretné, hogy termékei a SmartThings kompatibilitási listáján szerepeljenek (tehát új eszköz hozzáadásakor a márka és a termék megtalálható legyen a kezelőfelületen megjelenő listában), az adott terméket elküldi a Samsung számára, ahol – vélhetően nem ingyen – elvégzik a szükséges teszteket, elkészítik az illesztőprogramot, majd felveszik a márkát és az eszközt a kompatibilitási listába.

A legtöbb gyártónak szerintünk elemi érdeke lenne, hogy mielőbb megszerezze termékei számára a SmartThings-kompatibilitást, hiszen a hatalmas felhasználói tábor révén azonnal milliós potenciális vásárlót szerezhet magának. Hasonlóan gondolkodnak szerencsére a HELTUN-nál is, mert amikor pár hónapja javasoltuk nekik a SmartThings-minősítés megszerzését, azt válaszolták, hogy már folyamatban van. És valóban, a Heating Thermostat és a 16A-t is kapcsolni képes reléjük máris kiválasztható a Heltun logó alatt a SmartThings alkalmazásban:

SmartThings app

A következő hetekben várhatóan befejeződik a HELTUN fali kapcsolóinak is a SmartThings-integrációja, így teljessé válik a két márka kompatibilitása. Alig várjuk!

Aktuális HELTUN-kínálatunk: link...

.