„Láthatatlan” érzékelők – MCO Home Book Mark Sensor hamarosan kínálatunkban!

Előző írásunkban említettük, hogy egy-egy MCO Home készülék bemutatásával folytatjuk cikksorozatunkat. Az MCO Home Book Mark Sensor BMS-DS és Book Mark Sensor BMS-WS érzékelők vékonyak, elegánsak és semmilyen felesleges funkcióval nem ruházták fel őket, hogy csak és kizárólag azért fizessünk, amire szükségünk van.

Eddigi híreinkben számtalan olyan okosotthon multiszenzort mutattunk be, ahol egy apró elemes eszközben sok funkciót és érzékelőt helyeztek el a gyártók. Jellemzően okkal teszik ezt, és egy-egy ilyen multiszenzor a megfelelő helyen remek szolgálatot nyújthat. Vannak azonban olyan esetek, ahol pont az ellenkezőjére van szükség: ha az adott helyiségben már egy termosztát méri a hőmérsékletet vagy egy légminőség érzékelővel pontosan tudjuk mennyi a páratartalom, akkor felesleges egy nyitásérzékelőben vagy egy vízérzékelőben is alkalmazni plusz szenzorokat. Tehát ha csak egy egyszerű funkcióra van szükségünk, akkor egy egyfunkciós eszköz a befutó, mivel az ára verhetetlen lesz a versenytársakkal szemben. Arról nem is beszélve, hogy funkciók híján kevesebb kommunikáció szükséges és az elemélettartam is magasabb lesz.

Kínálatunkban hamarosan elérhetőek lesznek az egyfunkciós MCO Home Book Mark Sensorok: a BMS-WS vízérzékelő és a BMS-DS nyitásérzékelő. A leheletvékony készülékek 10 éves elemélettartammal rendelkeznek. Ezek beépített áramforrások, amiket nem kell cserélni a termék teljes élettartama alatt, így az elemcsere is letudva.

A szenzorok lapos kialakítása lehetővé teszi az egészen szűk helyeken történő elhelyezést is. Így akár bútor mögé vagy nyílászárok falcaiban is alkalmazhatók. Az érzékelők 185 × 16 × 3 mm-esek, rögzítésük a 3M-es kétoldalas ragasztónak köszönhetően stabil és időtálló, ezt a termékek csomagjában tartozékként megtalálhatjuk. Ha azonban mégis áthelyeznéd vagy leszednéd, egyik előző cikkünkben találsz pár információt az egyszerű és gyors eltávolításra. A tokozás alul ABS műanyagból, felül pedig edzett üvegből készült, aminek köszönhetően merev és ellenálló. Mind a BMS-DS és a BMS-WS érzékelő IP65-ös minősítéssel rendelkezik, így beltéren akár vizes vagy poros környezetben is problémamentesen használható. A működési hőmérsékletet -20 és +60 °C között határozta meg a gyártó, de elemes eszköz lévén, nem javasolt hosszasan hidegnek kitenni, mert az korai elemmerüléshez vezethet. A termékek Z-Wave 700-as chippel kerültek piacra, ami hosszú elemélettartamot, gyors és nagy hatótávolságú kommunikációt tesznek lehetővé.

Összegzés

Az MCO Home Book Mark Sensorok remek megoldást nyújtanak azoknak a vásárlóknak, akik egyszerű, jó ár-érték aránnyal rendelkező, gondozásmentes (nem kell elemet cserélni) és diszkrét megjelenésű érzékelőket keresnek.

Nincs (még) okosotthonod? Bár annak hiányában értesítést nem fogsz kapni az MCO szenzoraitól, ha vizet vagy nyitást érzékelnek, de egy csapelzáróval közvetlenül is összepárosítható a vízérzékelő (a párosítás elvégzéséhez kell a vezérlőközpont), és ettől kezdve központ nélkül is képes elzárni a főcsapot a házban, ha szükséges! Partnereinktől megrendelheted a két eszközt összepárosítva is, és máris nyugodtabban alhatsz (főleg, ha nem otthon vagy közben).

Aktuális MCO Home-kínálatunk: link…

.