DONEXON varmo TZ eco – új radiátortermosztát a kínálatunkban!

A megnövekedett energiaárak mellett nem is lehetne aktuálisabb egy okos termosztát beszerzése, hiszen akár 30% energiát spórol meg az, aki ilyen rendszert használ (a megtakarításról előző cikkeinkben többet olvashatsz). A kínálatunkba ezért is vettük fel a DONEXON varmo TZ eco radiátortermosztátot. A készülék a jelenleg forgalomban fellelhető valamennyi Z-Wave központtal kompatibilis, a legelterjedtebb radiátorszelepekre egyszerűen feltekerhető.

Beüzemelés

A termosztát minden M30 × 1,5 mm-es radiátorszeleppel kompatibilis, de a csomagban található RA, RAV és RAVL adapterrel a legtöbb itthon használatos szelepre felszerelhető. Két db AA elemmel működik, ezek behelyezése után a készülék automatikus párosítás módba lép. Ehhez az okosotthon vezérlőközponton el kell indítani a Z-Wave párosítás módot. Amennyiben sikeres, a készülék elvégez egy kalibrációt és már használhatjuk is.

Szabályzás, működés

A készüléken a „+” és „-” gombokkal tudjuk a kívánt célhőmérsékletet beállítani. A 2 gomb együttes lenyomásával a gyerekzár aktiválható vagy feloldható. A termosztát képes a szellőztetést is érzékelni, néhány fokos hirtelen hőmérséklet-csökkenésre 15 percig elzárja a szelepet, mellyel energiát és pénzt takaríthatunk meg.

A varmo TZ eco a jelenleg forgalomban lévő összes Z-Wave központi egységgel kompatibilis, ezeken keresztül időzíthetjük a kívánt hőfokot.
Szintén a központon keresztül tudjuk a termosztát paramétereit állítani úgy, hogy az a leghatékonyabb legyen:

  • LCD kijelző inverzbe kapcsolása, háttérvilágítás engedélyezése, állandóan bekapcsolva tartása vagy x másodperc utáni kikapcsolása
  • Jelentés 0,1 fok változásnál vagy x százalékos változásnál
  • Elemtöltöttség jelentése ki/be
  • Szellőztetés felismerése ki/be
  • Mért hőmérséklet eltolása

A DONEXON újdonsága nálunk már raktáron, így viszonteladóinknál is elérhető vagy rendelhető 1–2 napos határidővel. Ne feledd, minél előbb korszerűsíted a fűtésedet, annál több pénzt takaríthatsz meg! Ha még nem olvastad, figyelmedbe ajánljuk EZEN írásunkat a radiátor fűtési megoldások takarékosabbá tételéről.

varmo TZ eco termékoldalunk: link...

.