ComfortClick esettanulmány: Euphoria Resort

Nincs hónap, amely ne hozna új ComfortClick esettanulmányt. A legújabban bemutatásra kerül a Krétán található Euphoria Resort szálláshelykomplexum. Ezen lenyűgöző ötcsillagos helyen összesen 287 szoba található, melyek megvalósítását a Vlassakis Advanced Solution vállalta el. Az épület világítási valamint hűtési rendszereit a ComfortClick Sledgehammer szervere központilag irányítja.

2017-ben az Euphoria Resort, amely görög Kréta szigetén található, felkérte a Vlassakis Advanced Solution céget, hogy valósítsa meg a szállodai épületautomatizálást KNX alapokon. Az ügyfelek testreszabható felhasználói felületet és hatékony szállodamenedzsment-rendszert igényeltek a recepció, az iroda, a konyha, a medence és az intézmény egyéb területei számára. A Vlassakis Advanced Solution a ComfortClick-et választotta a projekt megvalósításhoz, és központi irányítóegységként a Sledgehammer mellett döntött. A Sledgehammer elég erős a projekt méretéhez, és a szükséges rendszereket integráló szoftverképességgel rendelkezik.

Projekt neve: Euphoria Resort

Projekt helyszíne: Kolymvari Chania, Kréta, Görögország

Szobák száma: 287

Szoba mérete: 30–60 m²

ComfortClick termékek: Sledgehammer

Felhasznált technológiák: KNX vezérlés és KNX vizualizáció a világítás, konnektorok és árnyékolók vezérléséhez. 28 KNX eszköz szobánként (összesen több mint 8000 eszköz!), Modbus az hőmérséklet-szabályozáshoz, harmadik féltől származó BMS (épületfelügyeleti rendszer) integrációja.

A projekt fő célja az volt, hogy valós idejű épületirányításhoz KNX és Modbus eszközöket használjanak, optimalizálják a hotel szolgáltatásait, és élvezetes, modern élményt nyújtsanak a vendégeknek. Annak ellenére, hogy ez egy nagy KNX projekt volt, összesen 287 szobával, plusz vezetőségi szobával és üdülőhelyi kiegészítő terekkel, a rendszerintegrátornak kevesebb mint két hétbe tellett a konfiguráció kialakítása.

Az energiahatékonyság is fontos cél volt. Minden apartman energiafogyasztása külön monitorozott, és növekvő fogyasztás esetén automatikus értesítések kerülnek elküldésre a vezetőségi csapatnak. Mivel az apartmanok üdülési célra vannak kialakítva, fontos volt, hogy azok automatizálása minimalizálja az energiafelhasználást, amikor üresek. Még akkor is, ha a vendégek csak egy napra távoznak, és este térnek vissza; az összes nem lényeges elektromos készülék és lámpa automatikusan kikapcsol, és a hűtést csökkenti az automatika.

A rendszert két fő részre osztották: az adminisztrációs nézetre (ahol az áttekintés és a szoba irányítása elérhető a szálloda menedzsmentje számára) és a szoba nézetre (ahol a szobák állapota a vendégek számára is látható).

Adminisztrációs nézet

Az adminisztrációs felhasználói profilból a vezetőségi csapat könnyedén láthat információkat a következőkkel kapcsolatban:

  • szoba foglaltsága,
  • szobai világítás állapota,
  • használatban lévő konnektorok.
  • takarítási kérések, 
  • aktuális szobahőmérséklet.

Szoba nézet

A szobák vizualizációja nagyrészt az intézmény menedzsment csapatának áttekintésére szolgál, és ez az, ami ezt a projektet egyedivé teszi: a teljesen testre szabott GUI és a ComfortClick bOS képessége a komplex jelenetek és feladatok kezelésére. A testreszabás magában foglalja:

  • egyedi GUI-navigáció,
  • konkrét háttérképek minden szobához,
  • a tényleges üdülőhely fényképe a vezetőségi háttérképnek,
  • szoba foglaltsági állapot,
  • szobatakarítási kérések riasztásai.

A fenti és a több, korábbi esettanulmány jól példázza azt, hogy legyen szó akár egy családi házról, egy repülőtérről vagy épp egy üdülőparkról, szállodáról, a ComfortClick vezérlőközpontok különlegesen testre szabható bOS (Building Operation system) kezelőfelületén minden feladat kiválóan megvalósítható, és minden igényhez található ideális teljesítményű hardver is a szlovén gyártó kínálatában.

Aktuális ComfortClick-kínálatunk
A ComfortClick bOS 1 hónapos próbaverziója

.