Új év, új célok – hogyan segíthet ebben az okosotthon?

Szinte mindenki tett vagy tesz újévi fogadalmakat: „összeszedem magam”, „befejezem a ház felújítását” és hasonlók. Ezek után vagy görcsösen ragaszkodsz ehhez az elképzeléshez – ebben az esetben egy megterhelő feladattá válik –, vagy elfeledkezel róla. Az okosotthon a segítségedre lehet fogadalmaid megtartásában! A megfelelő technológiával könnyedén lépést tudsz tartani önmagaddal.

Megvan a magad időrendje, ahogyan az otthonodnak is

A Z-Wave termékek előre beállított menetrend szerint működnek. Például az okoskapcsolók akkor kapcsolják fel a lámpát, amikor felkelsz, megvilágítják a folyosót anélkül, hogy Neked egyetlen felesleges mozdulatot kellene tenned. Később, mikor mindenki elindult, az okos zár üzenhet a világításnak és a termosztátnak, hogy kapcsoljanak le. A motorizált redőnyök, termosztátok, locsolók és egyéb okoseszközök is ugyanígy működnek. Ezzel rendszert vihetsz a hétköznapokba.

Kezeld a zavarokat egyetlen ujjmozdulattal!

Bármi felboríthatja a napodat – a gyerek elveszti a házkulcsot, csőtörés vagy egy nagyon várt csomag eltűnik a bejárati ajtó elől. Ezeket okostechnológiával bármikor, bárhonnan megoldhatod! Ha Z-Wave okos zárral szerelted fel ajtódat, kulcs nem szükséges a nyitásához, a telefonodról egy gombnyomással Te is beengedheted a gyereket. A Z-Wave érzékelők folyamatosan tájékoztatnak a ház körüli állapotokról. Csöpög a csap? A vízérzékelő üzenetet küld Neked, így azonnal elzárhatod a szelepet – vagy elzárja az okosotthon központja magától. A csomagrablókat pedig elijesztheted egy mozgásérzékelős kamerával: észleli, hogy van ott valaki, üzen Neked, villogtatja a lámpát vagy a telefonodon keresztül beszélhetsz is hozzájuk.

Kikapcsolódás

A fizikai és mentális egészséged megtartásához elengedhetetlen a kikapcsolódás. A Z-Wave technológia ezt is elintézi! Hátra dőlhetsz a kanapén, majd egy gombnyomással elindíthatod a filmnéző eseményt: elhalványodik a világítás, lehúzódnak a redőnyök, bekapcsol a TV. Ezalatt a Z-Wave eszközei folyamatos felügyelet alatt tartják az otthonodat. 

A Z-Wave eszközök megengedhetőek, egyszerűen installálhatóak és bármikor igényeidre szabhatóak. Koncentrálhatsz magadra, hiszen a rendszer elvégzi helyetted a feladatokat. Elvégre a technológia van érted és nem fordítva… Így könnyű megtartani az újévi fogadalmakat.

Nézz körül kínálatunkban: link…
Forrás: link…

.