Megérkeztek az MCO Home ultravékony érzékelői!

Az MCO Home az utóbbi időszakban aktívan bővíti termékpalettáját, sok újdonsággal találkozhatunk majd a jövőben. Már nálunk is elérhető két ultravékony szenzoruk, a BMS-WS víz- és BMS-DS nyitásérzékelő, melyeket egy korábbi cikkünkben már be is mutattunk. A leheletvékony kialakításuk és a funkciójuk teszik ezt a két terméket igazán ellenállhatatlanná.

Ultravékony érzékelők… Talán ismerős lehet ez a kifejezés. Nem véletlen, hiszen pár évvel ezelőtt a Sensative márkával vált egyenlővé. Úgy látszik, az MCO Home mérnökei is jó ötletnek találták, hogy az érzékelőket láthatatlanul is el lehessen helyezni otthonunkban. Ezért alkották meg a MCO Home új víz- és nyitásérzékelőjét.

Ezek az eszközök hosszúkás és valóban nagyon vékony (3 mm) kialakításukkal lehetőséget adnak arra, hogy észrevétlen módon helyezzük el őket: a BMS-DS nyitásérzékelőt az ajtók vagy ablakok egymásra csukódó kereteiben, vagy akár bútorok ajtóinak, fiókjainak és a bútorlapnak találkozásánál, de használhatjuk vagyontárgyaink védelmére is, hiszen annyira vékonyak, hogy akár egy falon levő kép hátuljára, vagy vízszintes felületen egyéb műtárgy aljára elhelyezve azonnali riasztást tud kezdeményezni (okosotthon-rendszerbe illesztve) a tárgy eltávolítása vagy -mozdulása esetén. A működési elv ugyanaz, mint a Sensative érzékelőnél: egy kis méretű mágneslap távolodik el az érzékelőcsíktól és ez váltja ki a nyitott állapot jelzését.

A BMS-WS vízérzékelő elhelyezésénél hasonló előnyt jelent a vékony kialakítás: olyan helyekre – például konyhaszekrények, háztartási gépek alatti szűk helyek – is elhelyezhetők, ahol a hagyományos kialakítású érzékelők nem férnének el.

A 3 mm vékony kialakítást az is lehetővé teszi, hogy az MCO Home érzékelői nem cserélhető, hanem beépített áramforrással rendelkeznek. A kommunikációjuk az alap funkciójukra korlátozódik: nem mérnek és jelentenek fény- vagy hőmérséklet-értékeket feleslegesen, ami miatt a 10 éves élettartam ténylegesen elérhető.

A kialakításuk alul ABS műanyagból, felül pedig edzett üvegből készült, aminek köszönhetően merev és ellenálló. Mindkét érzékelő IP65-ös minősítéssel rendelkezik, így beltéren – akár vizes vagy poros környezetben is – problémamentesen használható. A működési hőmérsékletet -20 és +60 °C között határozta meg a gyártó. A termékek Z-Wave 700-as chippel kerültek piacra, ami hosszú elemélettartam mellett gyors és nagy hatótávolságú kommunikációt tesz lehetővé.

Az érzékelők főbb jellemzői:

  • Áramellátás: Beépített elem (LiMnO2)
  • 10 éves élattartam
  • Z-Wave 700
  • S2 titkosítás támogatott
  • LED jelzőfény
  • Működési hőmérsékletet: -20~+60℃
  • Méretek:185 × 16 × 3 mm   
  • Ház: edzett üveg + VO égésgátló ABS, IP65 vízállóHáz: edzett üveg + VO égésgátló ABS, IP65 vízállóHáz: edzett üveg + VO égésgátló ABS, IP65 vízálló
  • Rögzítés: Kétoldalú ragasztóval (tartozék)

MCO Home BMS-DS nyitásérzékelő adatlapja: link…
MCO Home BMS-WS vízérzékelő adatlapja: link…
Aktuális MCO Home-kínálatunk: link…

.