Heltun hét: péntek

Sorozatunk utolsó – „Heltun hetünket” záró – részében nézzünk szét a Heltun termékcsaládjában, melynek tagja a Touch Panel Switch Quinto is. Jelenleg többféle érintőkapcsoló, termosztátok és szerelvénydobozba szerelhető relék tartoznak ide. Az előző – tegnapi – részt ITT olvashatod.

 

Ha valaki látta, vagy kézbe fogta már a Heltun termékeit, akkor biztosan az az emléke maradt meg a márkanévről, hogy a Heltun feltűnően igényes termékeket kínál. Ez az igényesség megmutatkozik egyrészt a termékek kialakításában és gyártási minőségében, a csomagolás prémium kategóriához illő megoldásaiban, másrészt az eszközök műszaki színvonalában, megbízhatóságában és funkcióinak gazdagságában.

 

Heltun Touch Panel verziók

A 6-gombos (de továbbra is „csak” 5-relés) változat 2021. őszén még nem kapható

 

A márka haladó gondolkodását és igényességét jól mutatja, hogy minden eszközük Z-Wave 700-as chipet használ, ami biztosítja a jelenlegi legstabilabb és leggyorsabb működést.

 

Heltun Touch Panel - meglepően vékonyHeltun Touch Panel több színben is A Heltun kapcsolók és termosztátok falon kívüli panelja mindössze 9 mm vastag. Ez a tulajdonság, a 24(!) színvariáció (6-féle előlap 4-féle kerettel kombinálható) és az ízléses LCD-kijelző tényleg igazán elegáns külsőt biztosít a Heltun falra (szerelvény dobozba) szerelhető termékeinek. Állandó kínálatunkban a legnépszerűbb színösszeállítások szerepelnek, de egyedi rendeléssel és egyeztetéssel a többi szín- és keretvariáció is elérhető.
  A Touch Panel Switch nevű érintőgombos falikapcsolók jelenleg 1–5 gombos változatban léteznek, de készül a 6 gombos modell is (lásd fentebb a képen, de ebben is csak 5 relé kap majd helyet). A kapcsolási funkciókon kívül hőmérséklet, páratartalom és fénymérő szenzorokkal is rendelkeznek. Bár léteznek mindössze 1 gombos változatok is, melyek egy helyiség egyetlen csillárjának kapcsolására tökéletesen megfelelhetnének, azonban az egy- és kétgombos változatok között annyira kicsi az árkülönbség, hogy az egygombos modellek nem is szerepelnek jelenlegi kínálatunkban, hiszen egy többgombos panelen lehetőségünk adódik az okosotthonunk más funkcióit is irányítani, nyomon követni, a helyiség lámpáinak irányításán kívül. Ilyen funkciók lehetnek többek között riasztó ki/be kapcsolás vagy állapot visszajelzés, kapunyitás, helyileg máshova vezetékezett, vagy konnektorba csatlakoztatott világítások vezérlése, de akár redőnyvezérlés is. Sőt egy többgombos (több relét is tartalmazó) kapcsolónak akkor is lehet létjogosultsága, ha a sorozatunk második részében említett módon egyetlen gombnyomással szeretnénk több relét vezérelni. Erre szükség lehet akkor is, ha egy helyiségben különböző megtáplálású (230V és 12V vegyesen) eszközöket szeretnénk egyszerre kapcsolni, vagy akár olyankor is, ha a világítással együtt mondjuk egy szellőző ventilátort szeretnék párhuzamosan működtetni
.


Heltun Heating ThermostatA termékcsalád további tagjai még a két fali termosztát: a fűtésvezérlő Heating Thermostat és a fűtés és hűtés vezérlésére is alkalmas Fan Coil Thermostat. Kialakításukban hasonlóak az érintőkapcsolókhoz. Érintőpaneljük ugyanúgy 9 mm vastag és ugyanazok a színkombinációk választhatók hozzá. Nagyméretű, informatív LCD kijelzőjükön egyszerre olvashatók a mért és kívánt hőmérsékleti adatok, páratartalom érték, pontos idő és működési módok kijelzései. A kijelző fényereje a kapcsolókhoz hasonlóan manuálisan is állítható vagy a beépített fénymérő segítségével automatikusan is változhat, a környezeti fényviszonyoknak megfelelően.
A termosztátok is képesek akár önállóan, központ nélkül is a hagyományos módon vezérelni a fűtésünket. Saját kezelőfelületükön a hét minden napjára, napi 4 különböző hőmérsékletet állíthatunk be. De természetesen Z-Wave hálózatba illesztve használhatók ki igazán a képességeik.

  További tagja még a termékcsaládnak a két, szerelvénydobozba (vagy a Micromodule Mounting Adaptor segítségével akár DIN sínre is) szerelhető relé modul. A Relay Switch Quinto (5×5A), amely egy 5 relét tartalmazó modul, melynek kapcsolási képességei így hasonlóak cikksorozatunk főszereplőjénél, a Touch Panel Switch Quinto-nál megismertekhez, természetesen az érintőgomb funkciók kivételével.


Heltun High Load Switch
A másik relé a High Load Switch (16A), egy akár 16A áramot is kapcsolni képes modul, amely külső hőmérő csatlakozási lehetőségével és termosztát funkcióival kazánok, tetőt vagy autófelhajtót jégtelenítő rendszerek, fűtő panelek, elektromos vízmelegítők és egyéb nagy áramfelvételű berendezések vezérlésére is alkalmas.

  A termékcsalád minden tagja a Heltun saját Advanced Zero-Cross technológiáját alkalmazza. Ennek lényege, hogy pontosan abban az időpillanatban kapcsolják a csatlakoztatott eszközökre a váltóáramot, amikor a fázisváltás közben éppen 0 a feszültség, így stresszmentesen, fokozatosan felfutó feszültség mellett indítják a fogyasztókat, megnövelve azok élettartamát.

 

Ezzel végére is értünk a „Heltun-hétre” tervezett cikkeinknek. Reméljük, sikerült alaposan bemutatni az amerikai-örmény gyártó kínálatát, mely jelenleg az abszolút csúcskategóriát képviseli a Z-Wave-es fali kapcsolók és termosztátok között. a Z-Wave 700-as platformnak köszönhetően attól sem kell tartanunk, hogy pár év alatt elavulttá vagy lassúvá válhatnak ezek a termékek, de az 1+2 év garancia is bizonyosan növeli a bizalmat a márka iránt. Keresd a Heltun eszközeit a Távvezérlés.hu partnerinél! Ráadásul a Heltun Touch Panel Switch Quinto-t most – október 10-ig – 5000 Ft-os kedvezménnyel viheted haza:

 

Heltun akció 

Valamennyi Heltun termék a Távvezérlés.hu-n: link...

.