Bírd szóra SmartThings központodat!

Tudtad, hogy a SmartThings rendszer kompatibilis a Sonos hálózati zenelejátszókkal? Így Aeotec okosotthonod nem csak vezérelheti a zenelejátszást, lehet az ajtócsengőd, védelmi rendszered szirénája, de fontos eseményekről értesíthet Téged – akár élő szóban is.

Hogy hogyan képes minderre a SmartThings vezérlőközpont? A támogatott – ilyen pl. a Sonos – hálózati zenelejátszókra a szövegesen bevitt üzenetek szintetizált emberi beszédként is kiküldhetőek! Jelenleg angolul (és a Samsungnak köszönhetően koreaiul) tud beszélni a rendszer. Női és férfi „bemondó” közül választhatunk.

SmartThings az Aeotec kínálatában

Videónkban egy nyitásérzékelő állapotváltozása indít el hangüzenetet. De hasonlóan a füst-, víz-, szénmonoxid-érzékelőhöz is létrehozhatunk olyan szöveges értesítéseket, amelyek életmentők lehetnek. Ha éjszaka riasztás van, a hangszóró bemondhatja a veszély forrását és azt, hogy melyik érzékelő jelez. De javíthatunk az életminőségünkön is, egy légminőség érzékelővel figyelhetjük a levegő frissességét, és hangos értesítést kaphatunk arról is ha szellőztetnünk kell. 

SmartThings - az okos megoldás

Mindezek felett még a kényelmünket és a hangulatunkat is emelheti ha a zenelejátszónkat az okosotthonnal együtt használjuk. Mikor hazaérünk, akkor pl. automatikusan elindulhat egy zene a kedvenceink közül, a napszakhoz illő hangerővel. Ha becsöngetnek, megállhat, lehalkulhat a zenelejátszás, hogy ne zavarja a vendéggel való beszélgetést. De akár a csengő hangja (pl. kutyaugatás :) is szólhat a lejátszónkból a lakás bármely (vagy multiroom hangrendszer esetén az összes) pontján.

Üdvözlő zene a SmartThings megoldásával

Íme a videó, ahol a hangerőt állítunk Z-Wave-es távvezérlővel, majd a nyitásérzékelő állapotát jelzi vissza az angol beszéd a Sonos hangszóróból:

Az Aeotec Smart Home Hub termékoldala: link...
Márciusi hírünk a SmartThings „szabvány” tulajdonosváltásáról: link...

.