A SmartThingsben hamarosan elérhető a Matter protokoll

Korábbi cikkünkben már értesülhettetek a legújabb szabvány, a Matter megjelenéséről. Az idén rendkívüli módon virtuálisan megrendezett Fejlesztői Konferencián a Samsung bejelentette, hogy a SmartThings technológiát használó készülékei teljes mértékben integrálják a Mattert. 

SmartThings intergálja a Matter szabványt

Az új szabvány biztosítja a különböző fejlesztők termékei közti átjárhatóságot, kommunikációt, így már egyetlen hálózatba csatlakoztathatunk Z-Wave, Zigbee, HomeKit, Samsung (Galaxy, Smart TV, Family Hub, stb.) és még ki tudja milyen okoseszközöket. A Matterrel kiegészült Samsung termékek 2022-től lesznek elérhetők.

Meggyőződésünk, hogy a Matter lehet az IoT technológia alapja, és őszinte örömmel tölt el bennünket, hogy ezt az új szabványt egyre több Samsung SmartThings készülékbe tudjuk integrálni. A Matter fellendítheti az okostechnológia piacát, hiszen ezzel az okosotthon tulajdonosok kiterjeszthetik hálózatukat, és egyéni igényeikre szabhatják az eszközöket“ – mondta Michelle Mindala-Freeman, a Connectivity Standards Alliance (CSA) marketingigazgatója. 

Az Aeotec Smart Home (SmartThings) Hub termékoldala nálunk: link...
SmartThings alfórumunk (csak regisztrációs kártyával rendelkezők számára érhető el): link... 

It DOES Matter ;)

.