Az intelligens otthont létrehozó és támogató készülékek, eszközök, szenzorok és egyéb megoldások beállításához, használatához szeretnénk segítséget nyújtani az alábbi tudástárral: a cikkek témákban rendezve gyűjthetőek ki, azon belül ABC sorrendben találhatóak a cikkek címei, amelyekre kattintva megnyitható a teljes cikk.

Egyes cikkek szabadon olvashatóak, a többi csak megfelelő termékregisztráció után válik elérhetővé. Ezeket az ún. „zárt” cikkeket kis lakat ikon Zárt tudástár cikk jelöli, csak bejelentkezés után válnak olvashatóvá, amennyiben beállításra került a jogosultság a regisztrációs kártya kódjával. Ennek hiányában csak a szabadon elérhető cikkek olvashatóak.

Jelenleg nem vagy bejelentkezve.


Ha már regisztráltál a Távvezérlés.hu Fórumában, akkor jelentkezz be az ott is használt login/jelszó-val, ellenkező esetben először regisztrálj a Fórumon itt...

Login:

Jelszó:
Új regisztráció »


Tudástár cikkek

 Felhasználói cikkek, útmutatók

Danalock – Danapad V3: PIN-kód távoli beállítása [2020-09-14]

2020. szeptembere óta a Danalock (vagy Danalock Universal Module V3) + Danabridge + Danapad (V3) konfiguráció mellett megoldható, hogy a lakás tulajdonosa – aki pl. rendszeresen bérbe adja az ingatlant – ideiglenes, de akár állandó PIN-kódot tud az ajtózárhoz rendelni távolról is. Ez a funkció csak a Danabridge-en keresztül működik, így hiába vezérlehetjük a Danalock V3 zárunkat pl. a Z-Wave-es vezérlőközponton keresztül, amit távolról is elérhetünk, a PIN-kód modosítását nem tudjuk megoldani mindaddig, amíg egy Danabridge nem csatlakozik az internetre.

A távoli PIN-kód modosításának, időzíthetőségének előnyét felesleges bizonygatnunk: ha kiadnád lakásodat, egyszerűen csak emailt vagy SMS-t kell írnod a bérlődnek, benne az ideiglenes PIN-kóddal, ami csakis arra az időszakra érvényes, amíg a vendég foglalása tart. Érdemes gondolni a takarító személyzetre is. Ha a vendégek már elmentek, adj ugyanilyen módon PIN-kódot a takarítóknak is! Ezzel ellenőrizni tudod, ki és mikor használja Danalock záradat az ingatlanon. Az alábbi leírásban megmutatjuk, hogyan kell mindezt használnod.

Milyen eszközökre lesz szükséged?

Danalock Danabridge V3
és
Danalock Danapad V3 Keypad
és
Danalock V3 Smart Lock – támogatott verziók: Bluetooth és Z-Wave (a Danalock V3 Homekit verzió NEM MŰKÖDIK a Danapad V3 Keypad-dal!)
vagy
Danalock Universal Module V3

Hogyan állíts be távolról PIN-kódot?

A My.Danalock.com felületről érheted el a Danapad-od PIN beállításait. A Danabridge kapcsolatot alakít ki a Danalock zár és a My.Danalock.com oldal között. Danabridge V3 nélkül nem tudod ezen módon beállítani a PIN-kódot! Kódokat csak a domain tulajdonos vagy a létrehozott adminisztrátor tud szerkeszteni!

A Danalock V3-nak, a Danapad V3-nak és a Danabridge V3-nak minden esetben kapcsolódniuk kell egymáshoz!

PIN-kód beállításához vagy szerkesztéséhez kattints a zár ikonnal jelzett cellára, ami megnyitja a „Modify Lock” (zár módosítása) nézetet!

Kattints a „Pin codes” (PIN-kódok) fülre!

Ha már állítottál be PIN-kódokat a Danapad készüléken, jobb oldalon, listába szedve láthatod ezeket.

20 PIN-kódot tudsz létrehozni, 4–10 db számjeggyel:

Az „Access Type” (hozzáférés típusa) mezői megmutatják, hogy a kód állandó, ismétlődő vagy ideiglenes. Minden kódnak van egy (ID mezőkben látható) azonosítója az átláthatóság miatt. A szem ikonok megnyomásával láthatóvá vagy rejtetté válnak a PIN-kódok. A „Status” (állapot) mezőkben a PIN-kódok engedélyeit láthatod, azaz engedélyezett vagy nem. A jobb oldal legszélső részen pedig a PIN-kódokat tudod szerkeszteni vagy törölni:

A táblázat fejlécében manuálisan frissítheted, kinyithatod vagy összecsukhatod a PIN-kód listát:

PIN-kód létrehozása és szerkesztése

A „Create new” (új létrehozása) gombra kattintva új PIN-kódok létrehozására van lehetőséged. Ha egy meglévő kódot szeretnél módosítani, kattints az „Edit” (szerkesztés) gombra!

PIN-kód megadása

Saját magad találhatod ki, milyen számkombinációt használsz. Egy-egy PIN-kód 4–10 számjegyből állhat. De – a dobókocka ikonra kattintva – akár a rendszer is generálhat egyet Neked.

PIN-kód engedélyezése és letiltása

Új kód létrehozásakor ez az opció „engedélyezett”-re van állítva.

Hozzáférés típus választása

Alapjáraton a PIN-kódok hozzáférési típusa állandó (ház ikon). Az óra ikonra kattintva átállíthatod ideiglenes kóddá, vagy a nyíl ikonnal ismétlődővé:

Az állandó hozzáférés bármikor engedélyezi a zár használatát.

Az ismétlődő hozzáférés a beállításaiddal megegyezően heti ismétlődésmintával engedi használni a zárat (pl. kertész, takarító személyzet rendszeres látogatásához).

Az ideiglenes hozzáférés egy bizonyos időre és dátumra állítható, csak ekkor nyitható a zár.

Kattints a „Create” (létrehozás) majd a „Save” (mentés) gombra!

Az időkorlátozott PIN-kódok használatához először be kell állítanod a Danalock időzónáját! Ha ez még nem történt meg, kattints a „Modify Lock” (zár módosítása), majd a „General” (általános) fülre!

Aktuális Danalock-kínálatunk itt található: link...

A legtöbb esetben igen, legfeljebb a régi riasztóközpontot nem használjuk majd. Valóban, mi is fontosnak tartjuk, hogy ha már okos otthonunk lesz, mindent programozhatunk és távolról ellenőrizhetünk, vezérelhetünk, akkor a riasztórendszer ne legyen mindettől független, csak külön működő és monitorozható egység.
tovább a teljes cikkhez...

2020. szeptembere óta a Danalock (vagy Danalock Universal Module V3) + Danabridge + Danapad (V3) konfiguráció mellett megoldható, hogy a lakás tulajdonosa – aki pl. rendszeresen bérbe adja az ingatlant – ideiglenes, de akár állandó PIN-kódot tud az ajtózárhoz rendelni távolról is. Ez a funkció csak a Danabridge-en keresztül működik, így hiába vezérlehetjük a Danalock V3 zárunkat pl. a Z-Wave-es vezérlőközponton keresztül, amit távolról is elérhetünk, a PIN-kód modosítását nem tudjuk megoldani mindaddig, amíg egy Danabridge nem csatlakozik az internetre.
tovább a teljes cikkhez...

A cikk csak regisztráltak számára, bejelentkezve válik olvashatóvá!

A cikk csak regisztráltak számára, bejelentkezve válik olvashatóvá!

A cikk csak regisztráltak számára, bejelentkezve válik olvashatóvá!

A cikk csak regisztráltak számára, bejelentkezve válik olvashatóvá!

Az egyik legnagyobb és vélhetően a leghosszabb távra szóló beruházás az okos rendszerünk központja. A pár tízezer forintos megoldásoktól a több százezer forintos változatokig széles a kínálat. A Távvezérlés.hu-n elsősorban olyan típusokkal foglalkozunk, amelyeket mi jónak tartunk (mivel mi magunk is próbáltuk vagy most is használjuk), illetve emelett könnyen beszerezhetőek beszállítóinknál, jó a gyártói támogatásuk.
tovább a teljes cikkhez...

Akár új ingatlanba, akár felújításon átesettbe költöznénk be, mi a Távvezérlés.hu-n azt javasoljuk, hogy előbb használjuk egy ideig a lakást/irodát, mielőtt nekilátnánk az okosításának. Egyrészt van elég más teendőnk a beköltözésig, és bizonyosan lesznek előre nem várt kiadásaink is, másrészt valamennyi használat után érezzük majd valóban, mit is érdemes kényelmesebbé, gazdaságosabbá, felügyelhetővé tenni (mert bizonyosan felesleges pl. minden fali konnektort vezérelhetővé alakítani). Van azonban pár dolog, amire már az építéskor vagy a felújítás során érdemes figyelni, mivel egyszerűbbé, és így olcsóbbá teszi majd később az automatizálással kapcsolatos munkálatokat és eszközöket.
tovább a teljes cikkhez...

A cikk csak regisztráltak számára, bejelentkezve válik olvashatóvá!

A következő leírásban egy kis összefoglalót szeretnénk adni a Vera központok használatáról, beállításairól. A lényegesebb funkciókat mutatjuk be, amiből egyrészt képet alkothatunk a Vera központokról, használatukról, kezelőfelületükről, másrészt az itt leírt információ elég ahhoz, hogy el tudjuk kezdeni összeállítani és használni okosotthon rendszerünket ha Vera központot választunk rendszerünk kialakításához. Fontos kiemelni – mivel a legtöbb vezérlőközpont szoftvere folyamatosan fejlődik –, hogy jelen írás a 2020. októberi állapotot tükrözi.
tovább a teljes cikkhez...

A cikk csak regisztráltak számára, bejelentkezve válik olvashatóvá!

Csináld magad vs. bízd szakemberre – az örökös dilemma. Segítünk eldönteni, milyen esetekben tudod valószínűleg magad is megoldani a feladatot, és mikor jobb ha szakemberre bízod a felmérést, tervezést és kivitelezést.
tovább a teljes cikkhez...

A cikk csak regisztráltak számára, bejelentkezve válik olvashatóvá!

A Z-Wave alapú rendszerek felépítéséről, előnyeiről EZEN oldalunkon már írtunk. Most összefoglaljuk, miért és mikor jobb választás a Z-Wave szabvány, mint bármi más alternatív megoldás. Az itt leírtak alapvetően kiállításainkon a legtöbbször feltett látogatói kérdésekre adott válaszaink alapján lettek összegyűjtve, illetve ha eszünkbe jut újabb érv, bővítjük ezt a cikket.
tovább a teljes cikkhez...

A cikk csak regisztráltak számára, bejelentkezve válik olvashatóvá!

.