Zigbee-s relé szerelvénydobozba

Hamarosan elérhető lesz kínálatunkban az első Zigbee-s relémodul amely kapcsolók, konnektorok mögé, a szerelvénydobozba telepíthető – jelenleg csak Z-Wave-es változataink vannak. A Pico Switch nevű újdonság az Aeotec-től érkezik, és kezdetben egy-, majd kétáramkörös változatban is kapható lesz. Max. 16 amper és 3600 Watt kapcsolására lesznek képesek.

Az Pico Switch kifejezetten az Aeotec Smart Home Hub (SmartThings) vezérlőközponthoz készült, így azzal garantáltan tökéletesen működik – bár bizonyosan használható más, Zigbee-s központtal is.

A szerelvénydobozokba építhető relékkel a leggyorsabb és a legolcsóbb otthonunk világításának és konnektorainak felokosítása, hiszen ekkor megmaradhatnak a meglévő, jól bevált, a szoba színeihez igazodó, egységes szerelvények. Ha kapcsoló mögé került, a Pico Switch használható nyomógombos és billenőkapcsolókkal is. Nem csak a majdani Pico Switch Duo-hoz, de már az 1-áramkörös Pico Switch-hez is csatlakoztatható 2-gombos kapcsoló. Ilyen eseten a második (S2) gomb tetszőleges eseménysort indíthat el a vezérlőközponton keresztül (pl. minden lámpa ki-/bekapcsolása, vagy éppen minden redőny mozgatása):

Akár kapcsoló, akár konnektor mögé helyezzük el a Pico-t, képes lesz a mögötte lévő fogyasztó áramfelvételének mérésére is! Akár egy vasalót vagy hősugárzót is kiszolgáló konnektort is vezérelhet, mivel max. 16 Amper és 3600W tejlesítmény leadására is képes.

Nem kell aggódnunk az esetleges túlterhelése miatt, mivel beépített védelemmel rendelkezik túlmelegedés és túlterhelés esetére is. Mivel állandóan áram alatt van a szerelvénydobozban, így Zigbee jelerősítőként is működik, segít kiterjeszteni a Zigbee hálózatot a lakásban, így nagyobb távolságok is áthidalhatóvá válnak.

Működés közben a vezérlőközponton keresztül leolvasható az aktuális fogyasztás (Wattban) és a bekapcsolás óta történt fogyasztás (kWh-ban). Home Assistant vezérlőszoftver alatt a pillanatnyi áramerősség, feszültség és a relé hőmérséklete is látható.

Megjegyzés: Zigbee rendszerű eszközöket továbbra sem ajánlunk társasházi lakásokhoz! Ott a számtalan szomszéd Wi-Fi hálózat megzavarhatja a Zigbee-es eszközök működését, mivel a Zigbee és a 2,4 GHz-es Wi-Fi csatornák között átfedés van!

Az Aeotec Pico Switch gyártói oldala itt tekinthető meg!

Aktuális Aeotec-kínálatunkért ide kattints!

 

 

.