Z-Wave S2: a biztonság új szintje

Érkeznek a Z-Wave Security 2 (S2) biztonsági protokollt támogató okosotthon eszközök.

 

 

A Z-Wave S2 a Z-Wave legújabb verziója, amely akár 50%-kal csökkenti az energiafogyasztást a régebbi Z-Wave eszközökkel szemben. A vezeték nélküli kommunikáció még megbízhatóbbá vált és 67%-kal gyorsabb válaszidőt tesz lehetővé. A Z-Wave S2-t támogató eszközöket már megtalálhatjuk az Aeotec kínálatában.

Speciális titkosítás

Az S2 tovább növeli a Z-Wave Plus és a Gen5 biztonsági szintjét az AES 128 bites vezeték nélküli jelek titkosításával, valamint az UL 1023 biztonsági fokozatú megfelelőséggel.

 

Párosításkor a központi egység kéri a DSK kód első 5 számjegyét, ami rá van nyomtatva az okosotthon eszközre

 

Hackelés elleni védelem

Az első 2 biztonsági réteget egy harmadik, mindig bekapcsolt ECDH kulcscsere teszi lehetővé, amely gyakorlatilag lehetetlenné teszi az eszköz feltörését.

Hosszabb akkumulátor-élettartam

Az S2 biztonsági kommunikációt használó eszközök akár 66%-kal alacsonyabb akkumulátor használat mellett üzemeltethetők.

Gyorsabb automatizálás

Intelligens otthonod reakció ideje még gyorsabbá válik. Az Aeotec S2 készülékei több, mint 50%-kal javítják a Z-Wave vezeték nélküli teljesítményét, csökkentve a késleltetést néhány milliszekundumra. Láthatjuk tehát, hogy az okosotthon termékek piacán a gyártók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a biztonságra és a felhasználók igényeinek minél magasabb szinten történő kielégítésére.

Az Aeotec bejelentette a Z-Wave S2 termékeit és folyamatosan tervezi új eszközeit, amelyek már a Z-Wave S2-t fognak használni, miközben a meglévő eszközeiket is frissítik. Az Aeotec Z-Wave S2 protokollt támogató eszközeit ITT találod.

.