Új FIBARO eszközök a láthatáron...

A FIBARO bemutatta legújabb, intelligens otthoni megoldásait, amelyek hamarosan megvásárolhatók lesznek. A cég olyan termékeket mutatott be, amelyek például lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy spóroljanak fűtésköltségeiken, egy-egy szoba világítását gombnyomással megoldják, vagy felokosítsanak egyéb háztartási eszközöket és készülékeket.

A FIBARO termékei az emberek életének kiegyensúlyozottságát szolgálják egy kényelmes és barátságos otthoni környezet megteremtésével. Az IFA 2018-on bemutatott termékek jól kiegészítik a FIBARO meglévő termékkínálatát és lehetővé teszik ügyfeleik számára, hogy hatékonyan bővítsék már meglévő intelligens otthoni rendszereiket.

Fibaro Smart Implant – a modul, amely életet lehel otthoni háztartási eszközeidbe

A FIBARO Smart Implant egy kis (USB méretű) eszköz, amely szinte bármilyen elektronikus készüléket intuitív, vezeték nélküli intelligens eszközzé képes alakítani. Ennek az egyszerű megoldásnak köszönhetően a felhasználók kávéfőzőiket, zenelejátszóikat vagy elektronikus sütőiket intelligens otthoni rendszerükbe tudják integrálni. Vessünk egy pillantást az idei IFA kiállításra, ahol bemutatták többek között a Smart Implant-ot is...

 

 

Fibaro Siren – egy kompakt biztonsági eszköz

A riasztó modulok minden biztonsági rendszer kulcsfontosságú elemei. Sajnos általában az illetéktelen behatolók is tisztában vannak ezzel, ezért gyakran megpróbálják eltávolítani vagy megsemmisíteni a riasztó berendezéseket. Ebből kifolyólag a FIBARO egy speciális akusztikus riasztóberendezést tervezett, amelynek a Siren nevet adta. A Siren számos biztonsági funkcióval rendelkezik, amelyek megakadályozzák a lakásba történő behatolást. A szabotázs elkerülése érdekében a felhasználók azonnali értesítést kapnak, ha a szirénát a falról megpróbálják leszerelni vagy el akarják némítani.

HomeKit Heat Controller – a fűtésrendszer vezérlése Apple eszközökkel

Eddig a FIBARO hőszabályozó termosztatikus fejét csak a Home Centeren lehetett működtetni Android és iOS eszközökön. A Heat Controller Z-Wave változatának népszerűsége után természetes volt, hogy a FIBARO az Apple HomeKit felhasználók számára is megpróbál kedvezni. A FIBARO termosztatikus Z-Wave változata tavaly novemberben debütált, amely új mérföldkőnek számított az intelligens fűtési rendszerek terén. Az Apple Homekit változat lehetővé teszi az „almás” felhasználóknak is, hogy az intelligens termosztatikus fejek vezérlésével optimalizálják az otthoni fűtésrendszert. A HomeKit hőszabályozó egy innovatív eszköz, amely közvetlenül a radiátorszelepekre szerelhető, működtetésével pedig elősegíthetjük, hogy energiahatékonyabban és környezetbarátabb módon fűtsük be otthonunkat.

Fibaro Heat Controller - akár Apple eszközökkel is!

Roller Shutter 3 – a redőnyvezérlés legújabb generációja

Az ajtók, garázskapuk, függönyök és redőnyök automatizálása szintén az intelligens otthon rendszer szerves részei. A FIBARO Roller Shutter 3 segítségével a felhasználók távolról vezérelhetik a redőnyeiket és olyan forgatókönyveket is alkalmazhatnak, amelyek segítségével automatikusan beállíthatják a napfényt a szobákban. A "Reggeli", "Nappali", vagy "Éjszakai" program kiválasztásával a felhasználók másodpercek alatt megváltoztathatják a fényviszonyokat. A Roller Shutter 3 jelentősen növeli a háztartás biztonságát. Segítségével elkerülhetjük a szén-monoxid komoly fenyegetését. Szén-monoxid érzékelőkkel kombinálva az eszköz beprogramozható, hogy automatikusan reagáljon az ilyen veszélyekre és a redőnyök kinyitásával szellőztesse a helyiséget.

RGBW Set – az otthoni világításvezérlés soha nem volt még ilyen hangulatos

A FIBARO RGBW fényerő szabályozójának köszönhetően mindig hangulatunknak megfelelő fényeket varázsolhatunk otthonunkba. Akár a FIBARO alkalmazással, akár hangutasítással a felhasználók pillanatok alatt beállíthatják a fényerő intenzitását és színeit a tökéletes hangulat megteremtéséhez. A baráti vacsora a színes fények kíséretében gyorsan átalakul házibulivá. Az RGBW fényerőszabályzó korlátlan felhasználási lehetőséget kínál, amelynek csak a képzeletünk szab határt. Az RGBW vezérlő kombinálható más FIBARO termékekkel is, növelve így az otthon biztonságát. A "riasztás" funkció lehetővé teszi, hogy bizonyos színeket hozzárendeljünk a kiválasztott eseményekhez. Piros fénnyel jelezheti nekünk a rendszerünk, ha például elfelejtettük kikapcsolni a vasalót vagy bezárni az ajtót.

Fibaro RGBW - világátás okosan

FIBARO Installer App – amely megkönnyíti az okosotthon telepítők munkáját

A minőségi szolgáltatásnyújtás érdekében a FIBARO mind a végfelhasználók, mind pedig az okos otthon rendszereket telepítő szakemberek igényeit is igyekszik szem előtt tartani. Ennek köszönhetően létrehozták a FIBARO Installer App-ot. A távoli konfigurációs rendszernek köszönhetően a jövőben nincs szükség a telepítőknek minden esetben személyesen javítani a rendszer hibáit, hanem akár távolról is elvégezhetik a rendszerváltozásokat és frissítéseket vagy konfigurálhatják a rendszert az Installer App-on keresztül. A felmerülő problémák tükrében a telepítő dönthet arról, hogy valóban szükség van-e helyszíni ellenőrzésre vagy sem – megspórolva így az ügyfelek és saját maga idejét. További öröm, hogy az app automatikusan értesíti a telepítőt az okos otthon rendszer rendellenességeiről, így még azelőtt kijavítható a hiba, hogy az ügyfél észrevenné.

Fibaro Installer App - segítség a telepítőknek

A teljes cikket angol nyelven ITT találod.

.