Új 8-zónás fűtésvezérlő - MCO Home MR8-Z

Az MCO Home egy olyan 8-zónás fűtésvezérlőt alkotott, amely egy eszközben megoldja a zónavezérléseken kívül a kazán és a keringető szivattyú vezérlését is.

 

 

Az MCO Home MR8-Z egy DIN-sínre szerelhető, 8 fűtési kör, valamint egy kazán és egy keringető szivattyú együttes vezérlésére alkalmas fűtésvezérlő. A nyolc csatornás Z-Wave vezeték nélküli kommunikációval akár 8 termosztáthoz is csatlakoztatható, 8 szobahőmérséklet egymástól független szabályozására. A termosztátokat közvetlen Z-Wave asszociációval érdemes az MR8-Z-hez kötni, így vezérlőközpont nélkül (pl. annak meghibásodásakor) is működik a fűtés a vezeték nélküli termosztátok kérései alapján. A szelepek vezérlésére és állapotainak ellenőrzésére történhet egy okosotthon-központ segítségével is. A 8 fűtési kör bármelyikének használatakor indítja a kazánt és a keringető szivattyút. 2 db külső hőmérő szenzor (tartozék) csatlakoztatható, melyekkel akár a rendszerben keringő víz hőmérsékletét is ellenőrizhetjük. Valamint lehetőség van egy kültéri hőmérőszenzort Z-Wave asszociációval az eszközhöz kapcsolni, mellyel fagymentesítő funkciók is megoldhatók. A beépített Z-Wave 800-as chip biztosítja a legmagasabb szintű (S2) biztonságot, valamint a gyors és nagy hatótávú kommunikációt.

Az MCO Home MR8-Z 8 db 3A terhelhetőségű 250VAC kimenetet biztosít a 8 fűtéskör vezérlésére. A körökre kötött elektromos szelepek NO és NC bekötésűek is lehetnek. Ezen kívül rendelkezésre áll egy kazán vezérlő szárazkontakt csatlakozás (NO, COM, NC) 1A terhelhetőséggel, valamint egy keringető szivattyú csatlakozására alkalmas max 5A -el terhelhető kimenet is.


A kazán- és a szivattyú működését az MR8-Z önállóan vezérli.
A kazánkimenet bekapcsolása és a szivattyú kimenet kikapcsolása késleltethető a megfelelő paraméterek beállításával. A fűtéskörök és a kazán ill. szivattyú kimenetek aktuális állapotát LED jelzőfények mutatják.


Ha a fűtésrendszerben külön kazán és szivattyúvezérlésre van szükség, akkor használhatjuk mindkét kimenetet. Ha olyan kazánt használunk, amely beépítve vagy általa vezérelve tartalmazza a keringető szivattyút is, akkor elég a kazánkimenetet használni.

 

Aktuális MCO Home-kínálatunk: link…

.