Tudd biztonságban gyerekeidet okosotthon-eszközökkel!

Mindenki aggódik az otthon egyedül hagyott gyerekek miatt. Milyen házi veszély leselkedhet rájuk? Kit engedhetnek be? Az aggodalmat enyhíthetik azok a Z-Wave-es okosotthon készülékek, amelyek alkalmasak a megfigyelésre, és a kényelem is garantált.

Nem hív a gyerek, amikor hazaért? Egyszerű leellenőrizni, hogy belépett-e a lakásajtón. Pl. egy okos zárral, ami képes jelezni, hogy tényleg a gyerek ment haza. Elég hozzá egy okostelefon vagy tablet is. Vagy például távolról be lehet kapcsolni a fűtést, mielőtt hazaér, nehogy fagyoskodni kelljen szegénykének. Ha olyan helyre tévedne, ahova nem szabad/veszélyes, a mozgásérzékelő segítségével tudhatunk. A füst- és szén-monoxid érzékelők szintén valós időben figyelmeztethetik a szülőt, hogy azonnal el lehessen hárítani a veszélyhelyzetet. Aki még jobban aggódik, pl. a betörők vagy bárki miatt, aki illetéktelenül lép be, kamerát is felszerelhet, és aktiválhatja mobil készülékéről. Sőt, szirénákat, világítást beindító pánikgomb is használható, ha a gyereket valami veszély fenyegeti. Persze, nem csak az ellenőrizhető, hogy hazaérkezett, hanem az is, ha elhagyja a házat. Ilyenkor üzenetet kaphatunk arról, hogy lekapcsolta-e a villanyt vagy bezárta-e az ajtót.

Ezek csak ötletek, érdemes a forgalmazót is megkérdezni, milyen lehetőségek állnak fenn arra, hogy az okosotthonnal biztonságban tudhassuk családtagjainkat.

Okosotthon gyerekkel

 

(Forrás: Z-Wave blog)

.