Top 10 felhasználási lehetőség FIBARO okosotthon rendszeréhez

1. Jelenlét szimuláció

Mikor ajánlott?
Nyaralás vagy hosszabb távú elutazás esetén annak érdekében, hogy távolléte alatt idegenek ne környékezhessék meg otthonát.

A funkció lényege:
A fokozott biztonság érdekében beállíthatja, hogy okosotthon rendszere sötétedés után véletlenszerűen fel- és lekapcsolja a kültéri- és beltéri lámpákat az egyes helyiségekben, a redőnyöket pedig automatikusan megmozgassa egy előre rögzített beállítás szerint.

2. "Meghitt ébredés" funkció

Mikor ajánlott?
Abban az esetben, ha a napot nyugodt és meghitt hangulatban kívánja kezdeni.

A funkció lényege:
Az időprogram segítségével redőnyei automatikusan felhúzódnak, így a reggel beszűrődő fénytől frissen és pozitívan indulhat a napja. Lehetősége van továbbá a FIBARO rendszerhez társított zenelejátszó segítségével kedvenc zenéire ébredni. Az okos konnektorral összehangolt kávéfőző pedig már csak arra vár, hogy lefőzhesse Önnek a kávéját.

3. "All in one" vezérlés

Mikor ajánlott?
Abban az esetben, ha szeretne több otthoni automatizált funkciót egyszerre egy gombnyomással elindítani.


A funkció lényege:
Okostelefonja vagy tabletje segítségével az előre beállított forgatókönyvek segítségével az összes intelligens otthoni funkciót irányíthatja gombnyomásra vagy választhatja akár a FIBARO valamely multifunkcionális vezérlő eszközét is.

4. Fogadó fény

Mikor ajánlott?
Ha Önnek is gondot okoz, hogy esténként a munkából fáradtan hazaérve nem találja a sötétben a kapu vagy a bejárati ajtó kulcsait.

A funkció lényege:
Az automatizáció révén otthonához közeledve automatikusan kinyíló bejárati kapu fogadja, amellyel összhangban lépésről lépésre felkapcsolódnak a kerti fények, majd a lakásba beérve kellemes zene és világítás fogadja a közlekedőben és a nappaliban.

5. Éjszakai fény

Mikor ajánlott?
Ha az éjszaka közepén Önnek is problémát jelent a villanykapcsolók keresése és a fényforrások vakító fénye.

A funkció lényege:
A mozgásérzékelők segítségével a folyosó és a mosdó fényforrásai automatikusan és minimális fényerővel felkapcsolódnak vagy a lábmagasságban elhelyezett ledszalagjai megvilágítják Ön előtt az utat. A kísérőfény segítségével könnyedén visszatalál szobájába, miközben a fények lekapcsolásával sem kell foglalkozni az automatikus időzítőnek köszönhetően.

6. Biztonságos távozás

Mikor ajánlott?
Ha Önnel is előfordult már, hogy elindulva otthonról azon gondolkodott, hogy lekapcsolta-e a villanyt, becsukta-e a nappaliban az ablakot, bezárta-e a bejárati ajtót vagy szomszédja jelzett telefonon, hogy bekapcsolt az otthoni riasztó.

A funkció lényege:
A FIBARO applikációjának köszönhetően okostelefonja segítségével távolról is ellenőrizheti otthona állapotát és szükség esetén azonnal reagálhat a nem várt eseményekre. Kapcsolja le távolról az esetleg bedugva felejtett elektromos eszközét! Teljes biztonságban tudhatja otthonát, mivel idegen mozgás esetén okosotthon rendszere azonnal jelez Önnek, ha betolakodót észlel a ház körül vagy a lakásban. Telefonján keresztül pillanatok alatt rápillanthat az élő képre a telepített IP kameráknak köszönhetően.

7. Távoli kontroll

Mikor ajánlott?
Ha Önt is aggodalommal tölti el, hogy távollétében komolyabb probléma (csőtörés, tűz) történhet otthonában és csak késve tud beavatkozni.

A funkció lényege:
Egy esetleges tűz vagy csőtörés esetén okosotthona a beépített szenzorok segítségével fény- és hangjelzéssel riasztja az otthon tartózkodókat és azonnal értesíti a távollévő családtagokat az esetről, mindeközben pedig jelzi a balesetet az illetékes hatóságoknak, akik így idejében be tudnak avatkozni csökkentve így az esetleges károkat.

8. Azonnali melegvíz

Mikor ajánlott?
Ha Önnek is fejfájást okoz, hogy a csapot megnyitva percekig kell várnia arra, hogy a kazántól/bojlertől távolabb eső csapokhoz is megérkezzen a meleg víz.


A funkció lényege:
A FIBARO rendszer segítségével automatikusan időzítheti a meleg víz utánpótlást azokra a reggeli/esti időintervallumokra, amikor sűrűbben használják a vizesblokkokat. Az intelligens megoldás segítségével Önnek nem kell energiát pazarolnia a szivattyú felesleges működtetésével vagy épp vizet pocsékolnia, amíg megérkezik a várva várt meleg víz.

9. Szokásokhoz igazított fűtésrendszer

Mikor ajánlott?
Ha a téli fűtésszezon jelentősen megnöveli rezsiköltségeit és szeretne hatékonyabb módon fűteni.

A funkció lényege:
Az okostermosztátoknak, intelligens radiátorszelepeknek köszönhetően ma már napi rutintevékenységeihez, fűtési szokásaihoz igazíthatja fűtési programját otthonában. Állítsa be a munkából hazamenet okostelefonja segítségével a kívánt hőfokot és máris a megfelelően felmelegedett otthona fogja várni. A távoli elérés a FIBARO okosotthon rendszer egyik leghasznosabb funkciója, amely segítségével kellemesen meleg hőmérsékletet varázsolhat otthonába.

10. Intelligens öntözés

Mikor ajánlott?
Ha a száraz és kiszámíthatatlan időjárás Önnek is problémát okoz, valamint ha hosszabb időre távol van otthonától.

A funkció lényege:
A FIBARO okosotthon rendszer segítségével az előre jelzett eső, páratartalom és hőmérséklet alapján automatikusan működteti kerti öntözőrendszerét. Az okos öntözőrendszer képes szabályozni növényei öntözésének folyamatát, különös tekintettel a vízmennyiségre és az öntözés rendszerességére. Ezt az intelligens otthoni funkciót kihasználva garantáltan Önnek lesz a legápoltabb és legzöldebb pázsitja.

A fent felsorolt funkciókon kívül természetesen számos más megoldás is megvalósítható a FIBARO eszközeivel, amelyek segítségével tovább növelheti otthona biztonságát és kényelmét.

 

Amennyiben tetszett cikkünk, ossza meg ismerőseivel a Facebookon! Ha felkeltettük érdeklődését vagy kíváncsi milyen eszközökre van szüksége a fenti megoldásokhoz, keresse szakértőinket, akik készséggel állnak rendelkezésére.

.