SmartThings app újratöltve

Megújult a SmartThings központ applikációja! Még a réginél is letisztultabb, és átláthatóbb lett. Az Aeotec Smart Home Hub ideális közponi egység lehet azoknak, akik maguk kívánják menedzselni okosotthon-rendszerüket.

Aki használ SmartThings központi egységet, annak nem kell bemutatni a kezelőfelület egyszerűségét. Az ugyanis úgy hozták létre, hogy azt telefonról teljes értékűen használhassuk; az eszközök párosításától kezdve a logikák létrehozásáig. Azonban a napokban történt egy ráncfelvarrás, így a testre szabhatóság és a kezelhetőség újabb fejlődésen ment keresztül. A legnagyobb újítás, az alul megjelent menü sáv, ami gyorsabb és átláthatóbb navigálást tesz lehetővé az app-ban. Amellett, hogy átláthatóbb ezáltal a felület, egyszerűbben és könnyebben konfigurálhatóvá vált. Egy másik újítás a beállítási menüpontok újragondolása. Megjelent egy házikó ikon a bal felső sarokban, ahol egy mozdulattal tudunk központi egységet váltani, ami akkor jön jól, ha több rendszer birtokában is vagyunk.

Szintén a felső sorban található a + ikon, amivel az eszközöket, automatizmusokat és a felhasználókat tudjuk hozzáadni, és szerkeszteni. A hátom egymás alatti pont ikonnak pedig a kedvencek menü beállításait formázhatjuk kedvünkre és ki/be kapcsolhatjuk az állapotadatokat:

Most pedig nézzük az újonnan megjelent alsó menüsávot! Az összes menüpontban a csempék (eszközök vagy logikák) egy hosszan nyomva tartott érintéssel bármikor áthelyezhetők, így pillanatok alatt kialakíthatjuk a számunkra tökéletes sorrendet és elrendezést. 

A legelső menüpont a Kedvencek, itt tudjuk a leggyakrabban használt funkciókat összegyűjteni, és fontossági sorrendben egymás alá sorakoztatni. Itt megjeleníthetők az állapotadatok az automatizmusok gyorsindító gombjai és tetszőleges eszközök. Tehát a kedvencekben a teljes rendszer funkcióiból gyúrhatunk össze saját ízlésünk szerint egy egyedi almenüt. Ezt követi az Eszközök menüpont, ahol az összes telepített eszközt elérhetjük helyiségek szerint csoportosítva. A helyiségek között oldalra söprő mozdulattal tudunk váltani, vagy akár használhatjuk a bal felül lenyitható szobalistát is, gyorsan kiválasztva a szükséges területet. Itt is célszerű az eszközök sorrendet kedvünk szerint testre szabni. 

A következő menüpont az Élettér, ahol a smart home monitort és annak beállításait találhatjuk – itt lehet az „otthon” és „távol” állapotokat menedzselni, és a füst- és vízérzékelőket nyomon követni. Illetve, ha rendelkezünk további SmartThings kompatibilis háztartási gépekkel – mint mosógép, szárítógép, hűtőszekrény –, akkor a „Clothing Care” (ruhaápolás), és „Cooking” (főzés) funkciókat is kihasználhatjuk. Ha erre nincs szükségünk, könnyedén eltávolíthatjuk a menüből ezeket a pontokat.

A követő menüpontban (Automatikus folyamatok) hozhatjuk létre azokat az automatizmusokat, amelyek időzítésre vagy az érzékelőink állapotváltozására hajtanak végre vezérléseket: 

Az utolsó menüpont pedig nem más mint a Menü! Itt a rendszer beállításat, a fiókbeállításokat, az előzményeket, az értesítéseket és a súgót találjuk. A súgó a Használat menüpont alatt érhető el, és elég gyakorlatiasan mutatja be az app használatát, így az idősebb generációknak nagy segítséget nyújthat:

Összességében sok új és hasznos módosítás került bele az applikációba, amivel nőtt a felhasználói élmény és a személyre szabhatóság lehetősége is. Ami biztos, hogy aki eddig saját maga akart okosotthon rendszert telepíteni, annak egy igen vonzó alternatíva volt a SmartThings megoldása, és ezzel a fejlesztéssel ezt sikerült tovább fokoznia az Aeotec-nek (és/vagy Samsungnak?).

 

Aktuális Aeotec-kínálatunk: link..

.