Öt tipp, hogy hová helyezd a Fibaro Buttont

A Fibaro több színben elérhető vezérlő gombja gyors és hasznos készülék az okosotthon eszközök irányítására, programok indítására. Épp ezért nem mindegy, hová szereljük fel. Nézd meg ezt a pár ötletet!

1.)  Konyha
A konyha ideális helyszín a Button felszerelésére, hiszen sütés-főzés-evés közben igazi segítség lehet egy vezérlő eszköz. Rögzíthető a konyha bejáratánál lévő villanykapcsolóhoz, a konyhaszekrényre vagy a mosogatóhoz, a lényeg, hogy kényelmesen elérjük, ha konyhai teendőink közben a fényeket szeretnénk szabályozni, a zenét, TV-t bekapcsolni, beindítani a ventilátort, lehúzni a redőnyt, ha besötétedett, stb.

Fibaro Button

2.)  Hálószoba
Helyezd éjjeliszekrényedre vagy közvetlenül az ágyad mellé, és sokkal tovább maradhatsz ágyban! Vagy éppen a szekrényedre, hogy könnyen és kényelmesen szabályozd a fényerőt, a termosztátot, redőnyt, stb.

Fibaro Button

3.)  Szobák bejárata
Ha a nappali vagy a hall bejáratához közel szereled fel a Buttont pl. egy villanykapcsoló közelébe, akkor a hazaérkezéskor vagy távozáskor nem kell külön-külön foglalkoznod a lámpákkal, csak egyszerűen fel-lekapcsolod a megfelelő helyeken 1-2 gombnyomással. De igaz lehet ez a termosztáttal, zárakkal, csatlakoztatott biztonsági kamerával, elektromos kandallóval is.

Fibaro Button

4.)  Nappali
A nappaliban elhelyezve a Fibaro Button nagyban növelheti kényelmedet. Pl. ha mozis estét tervezel, az asztalon lévő gomb jól jöhet besötétítéskor, a TV szabályozásához, de az elektromos kandalló, zene, stb. irányítása is könnyen megoldható.

Fibaro Button

5.)  Fürdőszoba
Ha a fürdőszobát választod a Buttonnak, már az is nyugalommal tölt el, hogy ott van. A kád mellé vagy a villanykapcsoló mellé szerelve a szokásos zene-, fény- és egyéb készülékek vezérlése igencsak hozzájárulhat a lazításhoz.

Fibaro Button

És egy plusz tipp az említett felhasználási módokon kívül: a Fibaro Button pánikgombként is funkcionálhat, hogy vészhelyzet esetén bárhonnan kapcsolatba léphessünk családunkkal, a rendőrséggel, az illetékes biztonsági céggel vagy a kórházzal.

(Forrás: FIBAROLIFE, képek: Robyn T.)

.