MOHAnet GSM konnektor – bOS-ből is vezérelhető

A magyar MOHAnet Mobilsystems ZrtInstant GSM konnektor nevű eszköze ideális kiegészítője lehet okosotthonunknak. Különlegessége a SIM-kártyás internetelérés, így ideális készülék pl. hétvégi nyaralókba, tanyára, nagyobb telek végébe, ahol nincs internetkapcsolat, nincs Z-Wave, Zigbee, WiFi, de van berendezés, amit vezérleni szeretnénk távolról. Természetesen, a mindent (is :) tudó ComfortClick vezérlőközpontjainkhoz integrálható a gyártó szerverén keresztül, így még több izgalmas alkalmazása lehetséges. A beépített SIM-kártyájával 5 éven keresztül 97 ország területén használható bármilyen egyéb költség nélkül!

 A magyar fejlesztésű Instant GSM konnektor, a Mohanet ZRT terméke, beépített SIM kártyával rendelkezik, Android és iOS rendszerekkel kompatibilis. A konfiguráció Bluetooth kapcsolaton keresztül történik, ami lehetővé teszi a könnyű és gyors beállítást. A konnektor érdekessége, hogy képes mérni a hőmérsékletet is, így további funkcionalitást biztosít a rendszerben. Amíg egy Wi-Fi konnektorokhoz szükség van routerre és külön internet előfizetésre is, addig a GSM konnektor önállóan tud működni a beépített SIM segítségével. 

A hőmérsékletérzékelő rendkívül hasznos tulajdonság a GSM konnektorban, ez lehetővé teszi számunkra, hogy egyedi műveletet állítsunk be az érzékelt hőmérséklet alapján. Például, ha az érzékelt hőmérséklet magasabb vagy alacsonyabb, mint egy előre meghatározott érték, a konnektor automatikusan be- vagy kikapcsolhatja az elektromos eszközt (pl. elektromos radiátor). Ideális lehet világítás, esetleg öntözőszivattyú vezérlésére nyaralókban, vagy akár mezőgazdaságban.

Ha már rendelkezünk egy ComfortClick okosotthon rendszerrel, akkor integrálhatjuk a GSM konnektort is a gyártó által biztosított API-dokumentáció segítségével. Az integráció előnye, hogy a konnektor a többi okos eszközünkkel együtt megjelenik egyetlen felületen. Ez lehetővé teszi, hogy egységesen kezeljük és irányítsuk az összes készüléket a rendszerben. Az okosotthon programok logikájának megfelelően beállíthatjuk a GSM konnektor működését, így más eszközzel koordináltan működhet.

Az Instant GSM konnektor termékoldala

Aktuális ComfortClick-kínálatunkért ide kattints!
A ComfortClick bOS 1 hónapos próbaverziója itt tölthető le!
A ComfortClick bOS online demó

.