Miért népszerűek egyre inkább az okos otthon funkciók az ingatlan tulajdonosok körében?

A korszerű lakások aránya az elmúlt 3 évben mindössze 3%-kal nőtt (20-ról 23%-ra), azonban az ingatlant vásárlók közel 60%-a az ilyen energiahatékony ingatlanok után érdeklődött - derül ki az ingatlan.com közleményéből.

További trendként figyelhető meg, hogy a magyar lakások energiafogyasztása, továbbra is korszerűtlennek mondható a Lechner Tudásközpont adatai, illetve több, mint 417 ezer ingatlanhirdetés alapján. Mivel az energiatanúsítványokat az ingatlanok eladása vagy hosszútávú kiadás előtt állítják ki, így a fenti számadatok pontos képet adhatnak a forgalomképes ingatlanállomány energiahatékonyságáról.

"A kiadott energiatanúsítványok szerint az elmúlt három évben 20-ról 23 százalékra nőtt a korszerű vagy annál is jobb energetikai besorolású ingatlanok aránya, míg az átlagos besorolású ingatlanoké 38-ról 48 százalékra emelkedett. Ez egyben azt is jelenti, hogy a legkevésbé energiahatékony lakóingatlanok aránya 42 százalékról 29 százalékra mérséklődött. A legkorszerűbb ingatlanok száma és aránya csak lassan növekszik, ami azért okozhat nehézséget, mert 2019-ben az érdeklődések több mint 60 százaléka érkezett korszerű vagy annál is jobb energetikai besorolású ingatlanokra, ezekből viszont kevés van a piacon." - derül ki a portfolio.hu cikkéből

Okos otthon funkciókkal az energiahatékonyságért

Otthonának energiahatékonyság növelésére ma már nem csak az építkezéskor, de akár azt követően is lehetőségünk van hála a vezeték nélküli okos otthon rendszereknek. Ezek az eszközök utólag, különösebb vezetékezés nélkül beépíthetőek csökkentve ezzel az ingatlan energiaszükségletét.

Ilyen megoldások lehetnek például:

  • az intelligens hűtő/fűtő berendezések és okostermosztátok
  • a fogyasztás mérését és csökkentését szolgáló okoskonnektorok
  • az intelligens árnyékoló berendezések
  • a távvezérelhető villanykapcsolók és automatizálható világító berendezések
  • a külső-belső hőmérséklet mérésére szolgáló szenzorok és érzékelők
  • stb...

Amennyiben Ön is szeretné ingatlanja energiahatékonyságát növelni és okos otthon funkciókkal felszerelni, kérjen szakmai tanácsadást alábbi elérhetőségeink valamelyikén:

Email: info@tavvezerles.hu

Telefon: (1) 2310-256, (1) 2310-257

Budapesti iroda: 1042 Budapest, József Attila u. 102. 3/6

Szegedi iroda: 6728 Szeged, Dorozsmai út 17-19.

Amennyiben kiszámolná, hogy az Ön igényeinek megfelelő okosotthon megoldás körülbelül milyen költséggel építhető ki, használja kiépítés kalkulátorunkat: https://tavvezerles.hu/?oldal=kalkulator

.