Miért legyen okos a garázsajtó?

Felejtsd el, hogy a garázs csupán egy egyszerű tároló helyiség! Hiszen az okosotthon részeként biztonsági és kényelmi funkciók része lehet, amire érdemes több figyelmet fordítani.

A régi garázsajtónyitót Z-Wave-es garázsajtó-vezérlővel felváltani olyan, mint Trabantból átülni egy Maseratiba. Persze, kényelmes dolog kinyitni a garázsajtót, mire odaérkezünk autónkkal, de mennyivel kényelmesebb, ha ezzel pl. olyan programot indítunk be, ami az ajtónyitás mellett felkapcsolja a lámpákat, beindítja a fűtést/klímát, lehúzza redőnyöket, stb. Egyszerűen az okostelefonoddal, ami a megfelelő alkalmazás használatával okosotthonod távirányítójává válik ilyenkor.

okos garázsajtó
A másik nagyon fontos a kényelem mellett a biztonság. Nem kell többé azon aggódni kilométerekkel távolabb, hogy bezártad-e a garázsajtót, hiszen, ezt könnyen megtudhatod mobil készüléked segítségével. Sőt, összekapcsolhatod a biztonsági kamerákkal, így ha nyitott állapotba kerül, akkor rögzítésre kerül, mi történik. Van, amelyik vezérlő riasztó hangot is kiad ilyenkor. Ha azt gondolod, hogy de, hát, manapság már bármit meg lehet hackelni, akkor jó, ha tudod, egy igazán jó garázsajtó-vezérlő olyan titkosítással kommunikál, mint a bankok.

Sokan szeretnek bütykölni egy kicsit ilyeneken, nos, nekik egy könnyed csemege felszerelni ezeket a készülékeket, de akik nem annyira jártasak a szerelgetésben, azok is simán elboldogulhatnak vele a leírások /videók alapján, és, persze, kiépítők segítségét is igénybe lehet venni.

Félsz az árától? Az okosotthon már nem luxus. A luxus az, ha nem használod ki az előnyeit.


.