Megjelent az első Z-Wave LR tanúsítvánnyal rendelkező eszköz!

A Z-Wave Alliance küldetésének tekinti a Z-Wave technológia, ezáltal az okosmegoldások fejlesztését. Ezért hozta létre a Z-Wave Long Range (Z-Wave LR) protokollt (erről bővebben korábbi cikkeinkben olvashatsz). Ezt a tanúsítványt először egy garázsajtó vezérlő kapta meg: az Ecolink idén márciusban dobta piacra a 700 Series Garage Door Controller eszközt.

A Z-Wave LR az okos hálózati megoldások új korszakát jelenti – több lehetőséget visz az okosotthonba, épületegyüttesekbe és vendéglátó helyekre. Ez azt jelenti, hogy a kiterjesztett, kibővített vezeték nélküli hatótávolságával és nagyobb hálózatok támogatásával megnöveli a használatban levő okoseszközök jelátviteli képességét és a csomópontok számát több, mint 4000-re emeli egyetlen okoshálózatban. A Z-Wave LR további előnyei a meghosszabbított elemélettartam, illetve a készülékek közti és a régebbi típusú eszközökkel való kompatibilitás.

Az Ecolink 700-as garázsajtó vezérlő a legelső készülék, amely megkapta a Z-Wave LR minősítést, de a Z-Wave Alliance igyekszik további eszközöket vizsgálni és tanúsítvánnyal ellátni.

A termék adatlapja a Z-Wave Alliance honlapján: link…

.