Már Fibaro-készülékek is kompatibilisek az Apple HomeKittel

Az Apple Home alkalmazása kezeli mindazokat az okosotthon eszközöket, amelyek a „Works with Apple HomeKit” jelzéssel vannak ellátva, azaz kompatibilisek vele. Ebbe a körbe már a Fibaro érzékelői is beletartoznak.

A Fibaro bejelentése szerint a Fibaro Flood Sensor víz- és hőérzékelő, a Fibaro Motion Sensor mozgás-, hő- és fényérzékelő és a Fibaro Door/Window Sensor ajtó/ablak nyitásérzékelő új verziója immár kompatibilis lesz az Apple HomeKittel is.

Fibaro & HomeKit

Ez azt jelenti, hogy a Fibaro alkalmazásban hozzáadott készülékek láthatóak és vezérelhetőek az Apple Home alkalmazásában is. Így vélhetően sokkal több HomeKit-felhasználó fog elgondolkodni egy komolyabb otthonautomatikán, amit Fibaro-központtal elérhet.

A Fibaro fórumán olvasottak szerint viszont a Fibaro Home Center vezérlőközpont nem tehető HomeKit-kompatibilissé pusztán szoftverfrissítésekkel. Biztonsági okokból az Apple megköveteli, hogy a HomeKit készülékek egy beépített, hitelesítő chipet használjanak. Így valószínűleg a jövőben ilyen chipet tartalmazó Fibaro-modulokat gyártanak majd. Minden jelenlegi modul, így a Home Center is csak egy külső szoftver, a Homebridge segítségével vezérelhetők Apple iOS 10-zel és Apple Home-mal.


.