Kösd össze okoseszközeidet egy felületen!

A Conrad Connect szoftver egyetlen kezelőfelületen köti össze okoskészülékeinket, amelyek a kompatibilis technológiák valamelyikét használják. Most már a Zipato okosotthon-vezérlőközpontjai is együttműködnek vele, így kerülhetnek Z-Wave-es eszközök is a többi okosrendszered, okoseszközöd mellé. De miért jó ez?

Az addig okés, hogy okosotthonod kiépítésénél a Z-Wave technológiát választod, és így sok-sok gyártó számos terméke együtt tud működni a mozgásérzékelőtől a termosztátig, ezek pedig Z-Wave-es okosotthon-vezérlőközpontod kezelőfelületén mind megjelennek, beállíthatók, és bárhonnan elérhetők. De miért ne fordulhatna elő, hogy rendelkezel már valamilyen okosrendszerrel, -eszközzel – pl. izzók a gyártó saját rendszerével kapcsolódnak egymáshoz, a fűtés egy másik technológiával irányítható, vagy akár okosórádat is szívesen látnád egy közös felhasználói felületen? Ekkor jön képbe a Conrad Connect, ami egy kezelőfelületen képes megjeleníteni és kezelni különböző okoseszközöket, a kompatibilis technológiák, készülékek listáját ITT találod. Ha Z-Wave-es eszközeidet szeretnéd többi, a felsorolásban szereplő okoskészülékeddel, okosrendszereddel egy helyen szabályozni, akkor egyelőre csak a Zipato cég okosotthon-vezérlőközpontjai alkalmasak erre (ZipaTile és Zipabox), mivel immár kompatibilisek a Conrad Connecttel. A két cég megállapodását az idei IFA kiállításon, szeptemberben jelentették be, úgyhogy mi is kíváncsiak vagyunk a tapasztalatokra, azt meg mindenki belátására bízzuk, hogy ezért a kényelemért kiadja-e a jelszavait.

Zipato

A képen Sebastian Popović, a Zipato ügyvezető igazgatója látható, amint a két cég megállapodáásról beszél az idei IFA kiállításon Berlinben. (Fotó: Dražen Tomić)

.