Itt a nyár, szükségünk lesz egy hűtésvezérlőre – MCO Home IR2900

Az infra vezérlésű klímák okosotthonba illesztésére eddig is volt lehetőség, de aki figyelemmel követte híreinket, annak nemrég feltűnhetett egy érdekes megoldás is. Egy Z-Wave-es termosztát, amely a fűtés és hűtés vezérlést egy eszközön belül oldja meg, akár infra vezérléssel is!

 

Fűtés és hűtés vezérlés egy eszközzel! Az MCO Home IR2900 egy Z-Wave 700-as, beépített (tölthető) akkumulátoros termosztát, amely a fűtési zónák és kazánok vezérlése mellett képes irányítani szinte az összes gyártó infra távvezérlős klímáit is. Az MCO Home által biztosított adatbázisból egy mobil applikáció segítségével tölti le a különböző márkájú klímákhoz szükséges infra kódokat. A kifinomult kijelzőn megjelenik a szoba hőmérséklete, illetve kezelőgombjaival bármikor tetszés szerint vezérelhető a hűtés (1 fokos pontossággal). Hűtő-fűtő klíma esetén természetesen a fűtést is vezérelhetjük infra parancsok segítségével.

 

4-féle működési módban használhatjuk az IR2900-at:

  1. Hűtés és fűtés infravezérléssel.

  2. Hűtés és fűtés vezérlése asszociációs csoporttal. Ekkor a hűtés és fűtés nem infravörös kódokkal történik, az IR2900 egy átlagos, vezeték nélküli Z-Wave termosztátként működik, közvetlenül vagy a vezérlőközponton át kapcsolja a fűtést vagy hűtést indító reléket.

  3. Fűtés infravezérléssel, hűtés asszociációs csoporttal. Ekkor csak a fűtés történik infravörös parancsokkal.

  4. Hűtés infravezérléssel, fűtés asszociációs csoporttal. Ekkor csak a hűtés történik infravörös parancsokkal.

 

A 2–4 pontokban említett esetekben tehát a többi vezeték nélküli (saját relével nem rendelkező) elemes termosztáthoz hasonlóan a kapcsoló relét közvetlenül asszociációval vagy az okosotthon-központon keresztül vezérelhetjük.

 

A klímához az infra parancsok beállítása egy mobil applikáció segítségével történik. Itt Bluetooth kapcsolaton keresztül töltődnek át a szükséges parancsok kódjai egy központi adatbázisból, az internetről. Az kódok letöltésének folyamatát részletesen leírjuk az ide kattintva elérhető tudástár cikkünkben.

 

IR2900-ről ide kattintva további részletek olvashatók a termosztát megjelenésekor megjelent régebbi cikkünkben.

 

Aktuális MCO Home-kínálatunkért kattints ide!

 

.