IFA 2018: Újabb termékcsaláddal vált kompatibilissé a FIBARO okos otthon rendszere

A FIBARO vezérlőközpontjaihoz mostantól a Samsung eszközeinket is csatlakoztathatjuk. A terméklista magába foglalja a legtöbb nagyméretű háztartási berendezést, így a mosogatógépeket és szárítókat, a mosógépeket, hűtőszekrényeket, sütőket, de még a légkondicionálókat is – mindezt a Samsung Smart Cloud platformján keresztül.

IFTTT-vel a könnyebb hétköznapokért

A FIBARO kiterjesztette integrációját az IFTTT-re (If This Then That) is, amely egy rendkívül népszerű automatizációs applikáció. Ahogy a kifejezés is jelzi "ha ez, akkor az" a különböző webes és mobilos szolgáltatásokat és eseményeket összekapcsolhatjuk egymással feltételes logika mentén, azaz ha az egyik esemény megtörténik (a feltétel teljesül), akkor annak eredményeképpen egy általunk meghatározott másik esemény is lezajlik. Ez lehet napi rutinszerű műveletsor, amellyel így időt spórolhatunk, vagy akár lehet egy olyan eseményről szóló figyelmeztetés is, ami viszonylag ritkán történik meg velünk és hajlamosak lennénk megfeledkezni róla. Az IFTTT lehetővé teszi az okos otthon felhasználók számára, hogy több száz internetes eszközüket távolról irányítsák és automatizálják. Az IFTTT magába foglalja az intelligens izzókat, termosztátokat, okos órákat vagy akár robotporszívókat.

 

Hunter Douglas redőny- és reluxavezérlés FIBARO-val

A Samsung mellett egy másik neves vállalatról is említést tett a FIBARO az IFA berlini kiállításán. A Hunter Douglas, egy redőny és reluxavezérlőkkel foglalkozó vállalat, amelynek eszközei együttműködnek a jövőben a FIBARO Home Center Lite és Home Center 2 központjaival.

Forrás: cnet.com

.