IFA 2018: bemutatta a jövő konyháját a Bosch

Minden év szeptemberében a figyelem a berlini IFA kiállításra helyeződik, ahol a legnagyobb gyártók bemutatják legújabb termékeiket, innovációikat a nagyközönség előtt. Az idén 132 éve alapított német Bosch egy látványos konyhai bemutatóteremmel hívta fel magára a figyelmet, ahol a látogatók megismerhették a jövő konyháinak utópikus eszközeit. A vállalat számos IoT technológiát alkalmazó smart kitchen eszközt is bemutatott. Nézzük ezek közül a legérdekesebbeket!

 

Ismerkedjen meg a „Black Mirror” konyhával!

A Bosch konyhai eszközeinek exkluzív kialakítása és vonalvezetése mellett anyagösszetételét tekintve jelentős mennyiségben megjelenik a karbon és a fényvisszaverős üvegfelületek. Ezeket már megtekinthetjük a hűtőszekrény, a beépített sütő, a mosogatógép vagy akár a szuvidáló gép esetében is.

A legtöbb konyhai készülék már olyan funkciókat tartalmaz, amelyek segítségével hatékonyabbá válik a főzés, ilyen pl.: a PerfectCook és a Perfect Fry intelligens funkciók. A PerfectCook a főzni kívánt étel elkészítéséhez szükséges hőmérsékletet automatikusan beállítja a tűzhelyen, legyen szó pl.: melegítésről, forrásról vagy hosszabb idejű főzésről. Az alábbi videó bemutatja a PerfectCook működését.

 

 

A SmartAir az intelligens szagelszívó funkciója a Bosch-nak, amely a levegőben lévő kellemetlen szagmolekulákat érzékeli és ezt követően automatikusa bekapcsolja a páraelszívót, hogy megtisztítsa a légteret. Mindeközben a PerfectBake és PerfectRoast funkciókkal – hasonlóan a korábban említett PerfectCook automatikus hőmérséklet szabályozásához – tökéletesíthetjük a sütőben készült ételeinket.

 

 

Azonnali szinkronizáció a Bosch HomeConnect-tel

A konyhai eszközöket a Home Connect applikáció segítségével könnyedén hozzáadhatjuk otthoni hálózatunkhoz és ezt követően távvezérelhetjük őket okostelefonunkkal vagy tabletünkkel. Nincs más dolgunk, mint letölteni a Home Connect applikációját a Google Play vagy az App Store áruházakból és telepítést követően társítani azokat a Bosch háztartási eszközöket, amelyek WiFi-n keresztüli kommunikációra képesek. Azonnali push értesítéseinek köszönhetően elkerülhetjük az odaégett ételeket vagy akár egy esetleges tűzkártól is megvédhetjük otthonunkat.

Felejtsd el a bevásárló listáról lehagyott termékeket!

A Bosch legújabb hűtőszekrényei már beépített kamerát is tartalmaznak, amely nagy segítség a mindennapi bevásárláshoz. Apró, de mégis bosszantó dolog, amikor lemarad a bevásárló listáról egy-egy fontos termék és ezzel már csak a konyhapulton szembesülünk. A hűtőszekrénybe épített kamerának köszönhetően okostelefon segítségével gombnyomásra körbe tudunk nézni a hűtőnkben akár az áruházból is. Így biztosak lehetünk benne, hogy nem marad ki semmilyen fontos élelmiszer a bevásárlókosarunkból.A Bosch képviselője elmondta, hogy további okos funkciókkal is rendelkeznek legújabb hűtőik, ugyanis a kamera és a beépített mesterséges intelligencia segítségével képes felismerni a hűtőnkben tárolt alapanyagainkat és a kapcsolódó applikáció segítségével javaslatokat is tesz nekünk, hogy a meglévő élelmiszerekből milyen ételeket készíthetünk.

A fenti példák is jól jelzik, hogy jövőben egyre több, a háztartásunkban lévő eszközünk csatlakoztatására nyílik lehetőségünk, amelyek megkönnyíthetik a mindennapjainkat. Neked mi a véleményed az IoT eszközök exponenciális terjedéséről?

Forrás: cnet.com

.