iEAST zenelejátszók integrálása okosotthonba

Az okosotthonok egyik legnépszerűbb kényelmi funkciója a multiroom hangrendszer. Cikkünkben most bemutatjuk, hogyan tudod az iEAST zenelejátszók funkcióit kihasználni meglévő vagy kialakítás alatt lévő okosotthon rendszeredbe.

A láthatatlan multiroom-rendszerBeépíthető hangrendszer

A StreamAmp AMP-i50B ideális választás egy modern szoba diszkrét hangosításához. Tekintve, hogy számtalan módon távvezérelhető a készülék, nincs szükség arra, hogy a használat során elérhető, látható helyen legyen. Ipari külsejének kialakításakor a falraszerelhetőség, beépíthetőség volt a cél, két komoly külső wifi-antennája garantálja, hogy vezeték nélküli lejátszóként is használhassuk, legyen bárhol is a helye az épületben. A StreamAmp AM160-hoz hasonlóan saját erősítővel rendelkezik, egy pár hangszóró elegendő a működéséhez.

High-tech otthonba, irodába

A beépíthetőség érdekében az AMP-i50B külső infra vevővel is rendelkezik, a dobozban egy infra távvezérlőt is találunk ennek használatához. Nem csak hálózaton (IP-protokoll) keresztül, de RS232-portján át is vezérelhető, illetve okosotthon-rendszerekhez illeszthető. Hangszórókimenetei csavaros sorkapcsok, és akár a tápfeszültség is hasonlóan, fixen beköthető a készülékbe.Zene SD-kártyáról és Bluetooth-ról is

A saját iEAST Play mobilalkalmazás segítségével az alábbi forrásokból játszhatóak le zenék a StreamAmp AMP-i50B-vel:

  • A mobilkészülék memóriája
  • A csatlakoztatott USB háttértár
  • Analóg vonalbemenet (CD-lejátszó, TV, FM-rádió, stb.)
  • microSD-kártya
  • Ethernet vagy wifi-hálózatunkon elérhető számítógépek, NAS-ok (DLNA- vagy AirPlay kompatibilitással)
  • Népszerű online zenei tartalomszolgáltatók és internetrádiók (pl. Spotify, Tidal, vTuner, TuneIn, részletesen lást fent az iEAST Play fül alatt!) – internetkapcsolat esetén.

A StreamAmp AMP-i50B jelenleg az egyetlen iEAST lejátszó, amely Bluetooth-on keresztül is elérhető, megkönnyítve a közvetlen csatlakozást, amikor rejtett helyen kerül elhelyezésre a készülék. Mobil eszközeink mint Bluetooth hangszórót képesek használni.

Kényelmes távvezérlésVezéreld a zenelejátszást okostelefonoddal, tableteddel, számítógépeddel!

Az ingyenes iEAST Play távvezérlő alkalmazás elérhető Android és iOS rendszerekre is, macOS-t futtató számítógépekről pedig az StreamAmp AMP-i50B-re mint Airplay lejátszóra streamelhető a zene pl. az iTunes programból. Mivel azonban valamennyi iEAST lejátszó szabványos úgynevezett DLNA Media Renderer és Airplay lejátszó eszköz is, így számtalan más alkalmazásból (pl. Synology DS audio és Audio Station, BubbleUPnP, stb.) is tökéletesen vezérelhetjük őket, tetszés szerint.

Multiroom hangrendszer

Több iEAST zenelejátszót használva valódi multiroom zenelejátszó rendszert vezérelhetünk:

  • Ugyanazon zene lejátszása minden szobában, tökéletes szinkronban. Akár 8 lejátszó is egy csoportba köthető, így mindegyiken ugyanaz a zene szólhat, ideális hangosítást biztosítva pl. házibulikhoz, partykhoz is, amikor a vendégek több helyiség között szabadon mozoghatnak, miközben ugyanazt a zenét hallhatják megszakítás nélkül mindenhol.
  • Különböző zeneszámok lejátszása minden szobában. Szóljon egy internetrádió a konyhában a háziasszonynak főzés közben, miközben a nappaliban a NAS-ról saját gyűjteményünk egyik kedvence szól egy másik családtagnak, a gyermek pedig a saját szobájában Spotify-t hallgat!

A fentieken túl tetszés szerint csoportosíthatóak a lakás iEAST lejátszói, így több „zónát” is létrehozhatunk, ahol szinkronban szól a zene, miközben több másik lejátszó pedig „szólóban” muzsikálhat. A zónák természetesen bármikor szétbonthatóak és átalakíthatóak, ha szükséges.

 

 

Egyéb izgalmas képességek

Csatornaválasztás

Egy lejátszó nem csak a sztereó zenei jel kiküldésére használható, de megadható hogy csak a bal vagy csak a jobb csatornát játsza. Így egymástól távolra elhelyezett aktív hangszórók vezetékes kapcsolat nélkül is alkothatnak egy sztereó hangfalpárt.

Elalvásidőzítő

Az iEAST Play alkalmazásban beállítható, hogy hány perc múlva kapcsoljon ki a zene automatikusan – remek lehetőséget biztosítva zenére történő elalváshoz.

Ébresztőóra

Nem csak az elalvásban, de az ébredésben is remek partnerek az iEAST lejátszók! Tetszőleges időpontban szólalhat meg kedvenc zenénk vagy épp internetes rádiónk. Csak a hálószobában vagy akár minden helyiségben is, egyszerre.

 

Vezeték nélküli okosotthon rendszerbe integrálható zenelejátszókat ITT találsz. Keresd hivatalos viszonteladó partnereinknél!

.