Hogyan spórolhatsz HELTUN okostermosztáttal?

Az emelkedő energiaárak mindannyiunk életére hatással vannak. A téli időszakban fűtésszámlánk kiugróan magas lehet, elkezdünk alternatív megoldásokon gondolkodni, már előre készülve a nyári klímahasználati költségekre. Az alábbi cikkben a HELTUN Heating Thermostat TIME módjáról olvashatsz, amely egy hatékony megoldást kínál a pluszköltségek csökkentésére.

Okostermosztátokkal megfigyelheted a fogyasztásodat, illetve a rengeteg testreszabható funkcióval (például programozható időzítő) nem csak a kényelmedet, de az energiahatékony működést is biztosítják. A HELTUN Heating Thermostat remek példája az előbb említett energia- és költséghatékony termosztátoknak. Egy hagyományos termosztáttól eltérően manuálisan, webes felületről és alkalmazáson keresztül is kezelhető. 

Egy átlagos ember napi 12–14 órákat tölt otthon, ha nem többet. Azonban felesleges fűteni, amikor nem vagy otthon. Éjszaka 18℃-ra (ideális alváshőmérsékletre) állítani a hőmérsékletet, jelentős változást hozhat. A HELTUN Heating Thermostat TIME mód használatával akár 50%-ot is megspórolhatsz költségeiden! A családod napi rutinjához igazíthatod a hőmérsékletet: lejjebb vinni, amikor mindenki iskolában vagy dolgozni van, feljebb vinni délután és reggel, amikor mindenki otthon van – ezeket külön beállíthatod Reggel, Nappal, Este és Éjszakai időszakra.

Például a Reggel 7:00-kor kezdődik 23℃-kal, a termosztát 8:30-kor átkapcsol Nappali módra, 17℃-ra. Amikor mindenki hazaérkezik, 16:00-kor elindul az Este 22℃-kal, majd a nap az Éjszaka móddal 22:00-kor, 18℃-kal ér véget. Ezzel jelentősen csökkentheted az energiafelhasználásodat, így a költségeidet. A módokat variálhatod tetszésed szerint, akár külön hétköznapokra és hétvégékre is.

A HELTUN termosztátoknál van lehetőség egy-egy külső rendszer (például riasztó) csatlakozására is pilot vezetéken keresztül. Ha élesíted a riasztót, a termosztát automatikusan csökkenti a hőmérsékletet. Ezzel is segítve a költségeid csökkentését.

Forrás: link…

.