Hogyan állítsd be okosotthonod biztonságát?

Nem titok, hogy az okosotthon technológiák segítenek lakásodat, házadat biztonságosabbá és védetté tenni. Nézzük meg néhány lépésben, hogy hogyan!

1. lépés: Kezdjünk egy vezérlőközponttal!

A vezérlőközpont a lakás és a biztonsági rendszer szíve. Irányítja és parancsokat oszt ki a hálózatra csatlakoztatott eszközöknek, illetve kommunikál a router-rel és okostelefonnal egyaránt. Így bármikor, bárhonnan elérheted a biztonsági rendszert. Válogass vezérlőközpontjainkból az alábbi oldalon: link…

 2. lépés: Erősítsd védelmed okoszárral!

Egy lakat az ajtódon a legalapvetőbb szint, amit a biztonságodért tehetsz, de ha szeretnéd a legjobbat biztosítani otthonod számára, elkerülve a betöréseket, akkor érdemes okossá tenni a zárakat.

Egy Z-Wave technológiát használó eszköz pontosan meg tudja állapítani, hogy ki közlekedik a ház közvetlen környékén. A zárhoz hozzáférhetsz távvezérléssel is, tehát ha épp nem vagy a városban, bármikor ellenőrizheted, hogy tényleg minden ajtó és ablak be van-e zárva.

A 128-bites biztonsági (ugyanilyet használnak az online bankok is) technológiák garantálják, hogy a ház és az okoszár mindig kellő védelem mögött maradjon az esetleges betörőkkel szemben.

3. lépés: Építs be okosérzékelőt!

Az okoszár után lásd el rendszered okosérzékelőkkel is! Ezek az eszközök kiszúrják, ha az otthonod környékén bármilyen változás van, így mindig tudni fogod, ha esetleg valami furcsaság történik a házban, vagy környékén. A számos különböző okosérzékelő segítségével (mozgás-, füst/CO2-, nyílászáró-, nedvesség- és hőérzékelők) közvetlenül a telefonodra kaphatsz értesítést, ha ereszt egy vízvezeték, ha nyitva van az egyik ablakod, vagy ha mozgást érzékelt az udvarban.

 4. lépés: Akadályozd meg a behatolást okosriasztóval!

Emeld még magasabb szintre otthonod biztonságát az okosérzékelőkhöz kötött okosriasztókkal! Például, ha összekötötted ezt a két eszközt, a riasztó hanggal, vagy vizuális jelzésekkel tartja távol a nem kívánatos személyeket a háztól.

5. lépés: erősítsd meg a rendszert okosvilágítással!

A régi vágású módszer még mindig működik; mikor nem vagy otthon, és úgy hagyod a világítást, akkor kisebb a valószínűsége, hogy valakinek eszébe jut illetéktelenül behatolni az otthonodba. Okosvilágítás segítségével még többet tehetsz a védelemért. Összekötheted egyéb eszközökkel, hogy megduplázd otthonod biztonságát. Például próbáld meg ezeket:

– Kösd össze a világítást okos mozgásérzékelővel:

Valaki a telkeden megy keresztül éjszaka? Ha a világítás automatikusan felkapcsol a mozgásra, biztosan elhagyja a behatoló a házat.

– Készíts okosbeosztást:

Amíg nyaralni vagy, egy program automatikusan kapcsolgatja a világítást a ház különböző helyiségeiben, így azt utánozva, mintha valójában otthon lennél.

– Szinkronizálj okoszárral:

Programozd be úgy okosvilágításodat, hogy ha belépsz az ajtón, akkor magától felkapcsolódjanak a lámpák, így nem az éjsötét házba kell bemenni, ahol az orrodig sem látsz!

Építsd ki saját okosotthonod biztonsági rendszerét a saját körülményeidhez igazítva, teljesen személyre szabva, ezzel megvédve lakásodat a betörők ellen és maximális nyugalmat biztosítva neked és családod számára!

.