HELTUN Touch Panel Switch – mire használható? – 4. rész

Alternatív kapcsolás Z-Wave asszociációval

A HELTUN érintőkapcsolói összekapcsolhatók egymással (közvetlenül „asszociálhatóak” egymáshoz, hogy vezérlőközpont nélkül is tudjanak kommunikálni), így vezetékelés nélkül is kialakíthatunk akár 3–4 helyről alternatív módon kapcsolható világításvezérlést is. (Az alternatív kapcsolók egy világítótest több helyről való vezérlését teszik lehetővé, például a lépcsőnél található világítás emeletről vagy földszintről kapcsolása során.) Természetesen, csak az egyik kapcsoló egyik gombja/reléje kapcsolja fizikailag majd a lámpát, de a Z-Wave asszociácó biztosítja, hogy több kapcsolón is teljes szinkronban működjenek a gombok és azok háttérvilágítása. Az érintőpanelek gombjainak háttérvilágítása jelzi az aktuális lámpaállapotot, mindegy, melyik HELTUN fali kapcsolóval kapcsoltad legutóbb fel vagy le a világítást. 

Figyelj arra, hogy a mechanikus 3- vagy 4-utas alternatív kapcsolóidat lecserélheted HELTUN kapcsolókra, de azokat nem vezetékkel kell összekötnöd egymással!

Riasztó élesítése/kikapcsolása

Otthonod biztonsága szempontjából nem elhanyagolható funkció a riasztó élesítése. Egyetlen érintéssel kapcsolhatod be vagy ki, nem kell menüpontokon keresztül percekig átnavigálnod magad vagy kódokat megadnod. A betörő vélhetően nem fog arra gondolni, hogy érdemes világításkapcsolónak látszó gombokat nyomogatnia, mert így kikapcsolhatja a riasztót...

Két fokozatú elektromos fűtésvezérlés

Az elektromos radiátor két fokozatának vezérlése nagyobb rugalmasságot és nagyobb kontrollt jelent a fűtés, energiafelhasználás és költségek fölött. Kiválaszthatod, melyik fokozatot szeretnéd éppen kapcsolni az aktuális hőmérséklet alapján. Ha gyorsan szeretnéd felfűteni a szobát, a 2-es fokozatot érdemes használni. A beépített hőmérséklet-érzékelővel a HELTUN kapcsolók automatikusan is kiválaszthatják a fokozatokat.

Termosztátok csoportos vezérlése

Az érintőpanelek centralizált vezérlést tesznek lehetővé. Amikor elhagyod a házat, aktiválhatod a „távozás” eseménysort, amely elindít egy energiahatékony hőmérséklet-kezelést; minden termosztátot alacsonyabb szintre állít. Az „itthon” eseménysor minden termosztátot kényelmi hőmérsékletre kapcsol vissza. 

Z-Wave ismétlő eszköz

A kapcsolókban található 700-as sorozatú chipet kifejezetten a Z-Wave kommunikációra tervezték, nagyobb hatótávolságot és megbízhatóságot kínál a korábbiakhoz képest. A Touch Panel Switch a Z-Wave rádiójeleket ismétlő eszközként is működik. Ez azt jelenti, hogy ha egy Z-Wave eszköz kívül esik a vezérlőközpont hatótávolságán, az érintőkapcsoló továbbítja a jelet, így kiterjesztve a hálózat lefedettségét. 

Aktuális HELTUN-kínálatunkért kattints!

.