HELTUN Touch Panel Switch – mire használható? – 3. rész

A HELTUN Touch Panel Switch egy Z-Wave-es érintőkapcsoló-család, kínálatunkban 2–5 gombbal kapható, minden gombhoz egy–egy független szárazkontakt relékimenet rendelhető, tehát akár 5 relé is található egyetlen ilyen fali kapcsolóban! Az alábbi cikksorozat harmadik részében az eddigi legvékonyabb érintőpanel sokrétű felhasználásáról olvashatsz.

A HELTUN érintőkapcsolókkal világítást és egyéb, pl. motorizált berendezést tudsz vezérelni, gombonként egyet – így akár maximum 5 különböző AC és DC (váltó- és egyenárammal működő) készüléket. A piacon jelenleg kapható összes Z-Wave vezérlőközponttal működik. 230V-os váltóárammal és 24V-os egyenárammal is táplálható. Ezen felül a kapcsolók beépített környezeti fény-, páratartalom- és hőmérséklet-érzékelővel rendelkeznek, így ilyen szenzorokra sem kell feltétlenül pluszban költened. 

Dimmelés

A HELTUN Touch Panel Switch tökéletes választás a világítás dimmeléséhez. Ahhoz, hogy ez lehetséges legyen, Z-Wave fényerőszabályozható világítótestet vagy egyéb dimmelőt kell a kapcsolóhoz asszociálni. 

Egy vagy két gombnyomással tudod fényerőszabályozni a világítást. A gomb nyomva tartása fokozatosan feljebb vagy lejjebb húzza a fényerőt, egyszer kattintva fel- vagy lekapcsolja. Az érintőkapcsoló alapjáraton a legutolsó fényállapotot tárolja. Ha egygombos dimmelést választasz, maximum 5 különböző Z-Wave dimmerrel kötheted össze (HELTUN Touch Panel Switch Quinto).

Az okos dimmelés lehetővé teszi az energiamegtakarítást, illetve jobb és kényelmesebb környezetet teremt otthonodban. Bárhonnan tudod szabályozni a fényerőt, anélkül, hogy minden villanykapcsolóhoz egyesével odamennél.

Állapotjelzés

A HELTUN érintőkapcsolók gombjainak háttérvilágítása jelzi a hozzákapcsolt készülékek állapotát: világítás, ajtók, vezérelő modulok – bármi, ami “okos”. Ezzel a funkcióval elég egyetlen pillantás a kapcsolókra, máris tudod, hogy mi van fel- vagy lekapcsolva, nyitva vagy zárva. Az ajtók és más biztonsági berendezések jelenidejű státusza segíti a biztonságosabb környezet kialakítását.

Okos hőmérséklet-vezérlés

A HELTUN érintőkapcsolói beépített hőmérséklet-érzékelővel rendelkeznek. Ezzel vezérelhetők a melegvizes fűtésszelepek és termosztátok, sőt, előre beállított automatizációval ezek kényelmes hőmérsékletre állnak. Elektromos fűtést is tud szabályozni.

Okos locsolás-vezérlés

A Touch Panel Switch-el összekapcsolhatod a locsolódat is, így hatékonyabb, kényelmesebb és környezetbarát módon tudod locsolni növényeidet – be- vagy kikapcsolhatod, eseménysorokat állíthatsz be, ellenőrizheted a folyamatot.

Az érintőpanel a talaj nedvességtartalmát is figyelembe veszi (nedvesség-érzékelő használatával), ez alapján indítja a locsolást, biztosítva a növények vízigényét, csökkentve a túllocsolást, és megelőzve a vízpazarlást.

Optimális páratartalom-szint 

A HELTUN érintőkapcsolók a beépített páratartalom-érzékelővel nem csupán a fürdőszoba megfelelő szellőztetését látják el, hanem Z-Wave okos konnektorba csatlakoztatott párásító vagy párátlanító készülékek vezérlését is elvégzik. Ha a páratartalom a beálíltott határértéket túllépi vagy nem éri el, automatikusan bekapcsolja a párásítót vagy párátlanítót. Biztonságosabb, hiszen megelőzhető a penészesedés, és egészségesebb környezetet teremt. 

Cikksorozatunk következő részében újabb érdekes felhasználási lehetőségeket mutatunk be.

Aktuális HELTUN-kínálatunk: link…

.