HELTUN Touch Panel Switch – mire használható? – 2. rész

A HELTUN Touch Panel Switch egy Z-Wave-es érintőkapcsoló-család, kínálatunkban 2–5 gombbal kapható, minden gombhoz egy–egy független szárazkontakt relékimenet rendelhető, tehát akár 5 relé is található egyetlen ilyen fali kapcsolóban! Az alábbi cikksorozat első részében az eddigi legvékonyabb érintőpanel sokrétű felhasználásáról olvashatsz.

A HELTUN érintőkapcsolókkal világítást és egyéb, pl. motorizált berendezést tudsz vezérelni, gombonként egyet – így akár maximum 5 különböző AC és DC (váltó- és egyenárammal működő) készüléket. A piacon jelenleg kapható összes Z-Wave vezérlőközponttal működik. 230V-os váltóárammal és 24V-os egyenárammal is táplálható. Ezen felül a kapcsolók beépített környezeti fény-, páratartalom- és hőmérséklet-érzékelővel rendelkeznek, így ilyen szenzorokra sem kell feltétlenül pluszban költened. 

Intelligens medencefedő-vezérlés

Ha a medence fedője motorizált, hozzá lehet kötni az érintőkapcsolóhoz, így az is vezérelhetővé válik a szobából vagy alkalmazáson keresztül. 

Intelligens garázskapu-vezérlés

A gombokkal nem csupán a garázskapukat nyithatod és zárhatod, de azok háttérvilágítása jelezheti az állapotukat (nyitott/zárt)

Adaptív világításvezérlés aktuális fényerő szerint

A természetes fényt érzékelve a HELTUN érintőkapcsoló automatikusan alakíthatja a fényviszonyokat, így energiahatékony és kényelmes környezetetet teremt.

Adaptív háttérvilágítás

A HELTUN Touch Panel Switch gombjai alkalmazkodnak a fényviszonyokhoz (10 fokozatban), ezzel éjszaka sem vakítják a szemed, és a nyári napfényben is jól láthatóak. 

Eseménysorok indítása

Az érintőpanelek, amelyekkel eseménysorok állíthatók be, kényelmes és egyszerű módot kínálnak több okoseszköz vezérléséhez. Ezeket a kapcsoló tárolja a memóriájában, de igény szerint bármikor átállíthatóak.

Például az „üdv itthon” eseménysor automatikusan felkapcsolja a villanyt, kényelmes hőmérsékletre állítja a termosztátot, elindíthatja kedvenc zenédet és fel- vagy lehúzza a redőnyöket. Otthonod hazavár Téged. 

A „távozás” eseménysor lekapcsolja a világítást, a termosztátot energiahatékony módba állítja és lehúzza a redőnyöket. Ezzel költségeket takaríthatsz meg, illetve biztonságban tudhatod otthonodat, míg távol vagy. 

Az előbbi két eseménysoron kívül természetesen egyebek is beállíthatóak; „alvás” – kényelmes hőmérsékletre áll, lekapcsolja a világítást, vagy „party” – hangulatvilágítást és zenét kapcsol. Természetesen ezek saját szükségleted és igényed szerint változtathatóak.

„Zero-Crossing” funkció a bekapcsolási túláram ellen

A bekapcsolási túláram az elektromos áram kezdeti túlfeszültsége, amely akkor lép fel, amikor egy elektromos készüléket, például lámpát bekapcsolsz. Ez idővel károsíthatja a kapcsolót vagy a hozzákapcsolt berendezést. A zero-cross funkció enyhíti a bekapcsolási túláram hatásait, mivel a relét a váltakozó áram pontosan nulla Volt szinten aktiválja. 

Cikksorozatunk következő részében újabb érdekes felhasználási lehetőségeket mutatunk be.

Aktuális HELTUN-kínálatunk: link…

.