HELTUN Touch Panel Switch – mire használható? – 1. rész

A HELTUN Touch Panel Switch egy Z-Wave-es érintőkapcsoló-család, kínálatunkban 2–5 gombbal kapható, minden gombhoz egy–egy független szárazkontakt relékimenet rendelhető, tehát akár 5 relé is található egyetlen ilyen fali kapcsolóban! Az alábbi cikksorozat első részében az eddigi legvékonyabb érintőpanel sokrétű felhasználásáról olvashatsz.

A HELTUN érintőkapcsolókkal világítást és egyéb, pl. motorizált berendezést tudsz vezérelni, gombonként egyet – így akár maximum 5 különböző AC és DC (váltó- és egyenárammal működő) készüléket. A piacon jelenleg kapható összes Z-Wave vezérlőközponttal működik. 230V-os váltóárammal és 24V-os egyenárammal is táplálható. Ezen felül a kapcsolók beépített környezeti fény-, páratartalom- és hőmérséklet-érzékelővel rendelkeznek, így ilyen szenzorokra sem kell feltétlenül pluszban költened. 

Intelligens világításvezérlés

A Touch Panel Switch segítségével manuálisan és távolról is vezérelhetővé és automatizálhatóvá válik otthonod különböző helyiségeiben a világítás. Minden gombbal külön lámpatesteket vagy akár különböző eseménysorokat is szabályozhat. A gombok fényereje, színe (piros vagy kék különböztetheti meg a kapcsolt és nyugalmi állapotot) és érintésérzékenysége igény szerint beállítható. 

Intelligens zárvezérlés

Az érintőpanellel az okosotthon zárait is vezérelheted, a kapcsoló egyes gombjai nyithatják és zárhatják azokat, vagy éppen automatizált folyamatokat is indíthatnak. A gombok háttérvilágítása jelezheti a zárt és nyitott állapotokat.

Intelligens motorizált berendezésvezérlés

Olyan motorizált berendezések, mint függönyök, redőnyök, zsaluziák, kapuk, garázskapuk és ablakok is kényelmesen vezérelhetőek a HELTUN érintőkapcsolókkal manuálisan vagy távolról, a kanapé kényelméből, ha éppen nem szeretnél felállni. A beépített fényérzékelővel akár előre beállított eseménysorok alakíthatják a fényviszonyokat, például érzékeli, hogy sötétedik, a redőny automatikusan leereszkedik, a világítás felkapcsolhat.

Intelligens szellőzésvezérlés

A ventilátorok szintén szabályozhatók a HELTUN Touch Panel Switch kapcsolókkal. A páratartalom-érzékelő lehetővé teszi a ventilátor automatikus be- és kikapcsolását a páratartalom aktuális értékét figyelembe véve. 

Például a kapcsoló érzékeli a fürdés utáni magasabb páratartalmat a fürdőszobában, és bekapcsolja a fürdőszobai ventilátort/szellőzést. Állítsd be a páratartalom alsó és felső határértékét, így automatizálhatod a szellőztetést! De akár időzíthető is egy-egy gomb, hogy kapcsolása után mennyi idő múlva kapcsoljon ki magától.

Cikksorozatunk következő részében újabb érdekes felhasználási lehetőségeket mutatunk be.

 Aktuális HELTUN-kínálatunk: link…

.