HELTUN Relay Switch Quinto – látványos világításvezérlés

Készítettünk egy pár másodperces kis videót a szegedi irodánk folyosójának világításáról. A világítás vezérléshez többek között Heltun Relay Switch Quinto Z-Wave-es relémodulokat használunk.

Az itt látható pár másodperces videót a Távvezérlés.hu szegedi irodájának és demólakásának folyosóján készítettük. Az okosotthon rendszerünk „Folyosó világítás lekapcsol” gombjának megnyomására a videón látható eseménysor játszódik le. Egészen pontosan 11 különböző fényt kapcsol ki, szép sorban egymás után:

 


A rendszer alapja egy ComfortClick Grinder Black vezérlőközpont. A 11 különböző fényforrást pedig 2 darab Heltun Relay Switch Quinto és egy Fibaro RGBW modul vezérli. A két Heltun Relay Switch Quinto-t 230V-tal tápláltuk meg. Az egyikkel a mennyezeti 230V-os spot világításokat, a másikkal pedig az ajtók köré és a parkettszegélybe rejtett 12V-os LED szalagokat tudjuk működtetni. Mivel a Heltun Relay Switch Quinto két független relébemenettel és 5 relékimenettel rendelkezik, ezért megoldható, hogy egyetlen ilyen eszközzel egyszerre kapcsolunk 230V-os és 12 vagy 24V-os világítási köröket is. Az egyik bemenethez 2, a másikhoz 3 kimenet tartozik. Elhelyezhető szerelvényvénydobozba, vagy akár DIN sínre erősítve is. Megjelenése után nem sokkal készítettünk róla egy ismertető cikket, ahol további információk is találhatók. Érdemes elolvasni itt.


Természetesen az irodánkban látható világításvezérlésen kívül a Heltun Relay Switch Quinto sok más funkcióra is alkalmazható. Vezérelhetünk vele fűtésköröket, kapu vagy árnyékoló motorokat, vagy akár egy 5 körös öntöző rendszer irányítására is alkalmas lehet. Léteznek még hasonló 6 vagy 10 relét tartalmazó Z-Wave-es eszközök, azonban ezek igen nagy méretű, DIN-sínre szerelhető modulok. A Heltun Relay Switch Quinto előnye ezekkel szemben, hogy kis méretének köszönhetően (50 × 50 × 26 mm) akár fali szerelvénydobozban is elhelyezhetjük. Ha kisebb, 1–2 áramkörös relékkel 2-nél több áramkört kell kapcsolni, akkor általában már nem fér be több relémodul egyetlen szerelvénydobozba. Így a Quinto kifejezetten helytakarékos az 5 áramkörével. No, és persze az árával is, hiszen az 1 és 2 csatornás relékből 5 áramkörnyit összeállítani bőven kétszer annyiba kerülne, mint egyetlen Heltun Relay Switch Quinto ára.

A fenti videón látható folyosó és még sok más érdekesség élőben is megtekinthető hétköznap 8:30–16:30 között szegedi címünkön!

 

Aktuális HELTUN-kínálatunkért kattints ide!

.