FIBARO ID: új beléptető rendszer okosotthonodhoz

Hamarosan csak az új beléptetési rendszerben érhetőek majd el távolról a FIBARO vezérlőközpontjai. Gyorsabb, praktikusabb, de biztonságos is.

A FIBARO ID egyedi módon azonosítja az okosotthon rendszerbe távolról belépni kívánó felhasználót, segítségével egyszerre lehet elérni az összes FIBARO-, illetve a FIBARO Home Center vezérlőközponthoz kapcsolódó többi okosotthon készüléket. Lényegesen lerövidíti tehát a belépés idejét, miközben a biztonság is megmarad. Hogyan lehet felkészülni a változásra és a fiókköltöztetésre? Először is ellenőrizni kell, hogy a jelenleg használt e-mail cím helyes-e. Ezután frissíteni kell a Home Center vezérlőközpont firmware-verzióját v4.110-re. Amikor megkapod a mailt a FIBARO ID aktiválásáról, kattints a folyamat elindításához a megfelelő linkre. Ez rögtön a jelszóválasztó felületre visz – be kell vinni a használni kívánt új jelszót. A rendszer értesít a jelszó megváltoztatásáról, és mail is érkezik a megfelelő információkkal. Az aktiváláshoz be kell lépni az e-mail címmel és az imént létrehozott új jelszóval. És már kész is, a FIBARO ID fiók létrejött! Az adatok természetesen bármikor megváltoztathatók. A FIBARO ID okostelefonon, táblagépen történő használatához frissítsd a mobilalkalmazást, és a belépéshez használd a FIBARO ID-t, amit már létrehoztál. Androidos telefonokon 1.12.0-ás, tableten 1.8.0-ás, iOS iPhone 2.13.0-ás, iOS iPad 1.120-ás verziótól teheted ezt meg.

2017 márciusában még használható az eddigi beléptető rendszer, de utána már csak FIBARO ID fiókoddal érheted el a FIBARO egyre bővülő szolgáltatásait (vevőszolgálat és fejlesztői felület jöhet első körben), a régi fiók elvész. A helyi eléréshez használt mailcímnek egyébként nem kell azonosnak lennie a FIBARO ID-s mailcímmel. A váltás ingyenes, és a biztonsági követelményeknek megfelelően történik.

Tudj meg többet ITT, illetve tekintsd meg az alábbi videót is, ha vizuálisabb típus vagy!


.