Ennél okosabb termosztátot még nem láttál!

Új termékkel bővült MCO Home kínálatunk: az IR2900 termosztát Z-Wave 700-as technológiával, ideális fogyasztással, gyorsasággal és hatótávolsággal bír. Beépített akkumulátorral rendelkezik, így az elemek cseréjével sem kell foglalkozni. Ez mind kezdetnek sem rossz, de mitől lesz az IR2900 ilyen különleges? A gyártó legnagyobb újítása a termosztátba épített infra vezérlés, amellyel infra klímákat szabályozhatunk.

A kijelző felett található felső sávban 4 infra LED kapott helyet, melyeket úgy helyeztek el, hogy minden irányból lefedjék a termosztát körüli teret — egy előre, egy felfelé, a középső kettő pedig jobbra, illetve balra küldi az infra parancsokat. Bárhol elhelyezhetjük, ahol szabad rálátása van a klímaberendezésre. Ezenkívül a termosztát Bluetooth chipet is kapott, így kapcsolódás után telefonos alkalmazással elvégezhetjük a beállításokat. Az alkalmazáson belül kiválasztható a klímamárka, melynek kódjai megjelennek a kijelzőn. Telefonról ki tudjuk próbálni a klíma funkcióit, és ha helytelen kódot választottunk, tovább tudunk lépni, míg meg nem találjuk a megfelelőt. Ezután véglegesítjük a beállításokat, majd az alkalmazás rátölti a termosztátra a kódot a klímánkhoz.

Müködési módok

Csak klíma használata

Ha csak klímával hűtünk és fűtünk, akkor annak infra kódjának kiválasztása után elég az üzemmódok és a kívánt célhőmérsékletek, illetve a ventilátor fokozatok beállításait elvégeznünk. Azonban vannak olyan esetek is, amikor a hűtést és fűtést eltérő rendszerek végzik. 

Hűtés és fűtés eltérő rendszerrel

Az MCO Home termosztátja lehetőséget ad asszociációs csoportok létrehozására. Ennek köszönhetően külön a fűtéshez és külön a hűtéshez is rendelhetünk Z-Wave relét. Ebben az esetben az egyes relékhez tartozó üzemmód infra parancsait ki lehet kapcsolni (paraméterezéssel). Például klímával hűtés és gázkazánnal fűtés esetén a klímát továbbra is infra parancs vezérli, de amikor átállunk fűtésre, a termosztát már nem ad ki infra parancsokat, ehelyett akkor kapcsol be egy hozzá rendelt Z-Wave relét, ha a mért hőmérséklet alacsonyabb a célhőmérsékletnél. A vezérelt relét a fűtésrendszer zónájához csatlakoztatjuk.

Külön öröm számunkra, hogy az IR2900 nekünk köszönhetően több, mint egy infraklíma-vezérlő. A termék bejelentésekor ugyanis a gyártó csak arra készítette fel, hogy légkondícionálók infás beltéri egységeit vezéreljen, akár fűtésről, akár hűtésről van szó. Mi vetettük fel nekik, hogy jó lenne megoldani, hogy a fűtés működhessen akár egy gázkazán indításával is, vagy épp fordítva; a hűtésért felelős berendezés ne csak infrán keresztül legyen vezérelhető. Sőt, azt is hasznosnak gondoltuk, hogy infrás készülék hiányában normál vezeték nélküli Z-Wave termosztátként is használható legyen (hasonlóan a Heatit Z-Temp2-höz), a vezérlőközponton keresztül, vagy relék asszociálását használva is irányíthassa a hűtést/fűtést az IR2900. A kért funkciókat kb. 2 héten belül megvalósította a gyártó, és az első szállítmány már az új szoftverrel érkezik hozzánk, sőt, mostantól hivatalosan is tudja mindezt az MCO Home új termosztátja, világszerte így reklámozzák.

Összesítés

Ha egy multifunkcionális termosztátot keresel, ami képes hűtés-, fűtés- és klímavezérlésre, már meg is találtad! Jelenleg az MCO Home IR2900 a legsokoldalúbb, nem beépített relés, Z-Wave termosztát a piacon. Egyedüli hátránya  – ha lehet ezt mondani –, hogy jelenleg csak fehér színben érhető el. De ez nem változtat az IR2900-ban fellelhető rengeteg funkción. Reméljük, a vásárlók körében is hasonló sikert arat ez a remek kis termosztát, mint nálunk!

Aktuális MCO Home-kínálatunk: link…

.