Elektromos padlófűtés vezérlése Qubino termosztáttal

Tudtad, hogy a Qubino On/Off Thermostat 2-vel vezérelheted új, meglévő infra- vagy elektromos padlófűtésedet? A modult Z-Wave hálózaton, applikáción keresztül vagy időszabályzóval is kezelheted. Emellett a digitális hőmérséklet-érzékelő az értékeket közvetíti a Z-Wave vezérlőközpontodnak is.

Hogyan lehet egy-egy zónát fűteni úgy, hogy annak hőmérsékletét illetéktelen személy ne tudja módosítani? A hagyományos szobatermosztátokkal ez nehezen kivitelezhető, hiszen azokon bármikor módosítható a hőmérséklet, a gyerekzár sem okoz különösebb kihívást. A fenti igényekre megfelelő lehet a Qubino On/Off Thermostat 2. A hagyományos kötődobozba építhető, 1 méteres szenzorral felszerelt modullal a padló vagy levegő hőmérsékleteket tudjuk mérni. A termosztát maximum 10 A áramerősségig tud kapcsolni, ez körülbelül 2400 Wattos fűtőfóliának felel meg. A modulnak Z-Wave központon keresztül tudjuk megadni, hogy mikor mekkora hőmérsékletre fűtse a helyiséget.

A zónánkénti fűtés igen gazdaságos, hiszen csak 1–2 helyiséget fűtünk ilyenkor, nem pedig a teljes házat. Ennek bevezetése egy okos modullal sokat segíthet a fűtésszámla csökkentésében – ami jelen helyzetben nem egy elhanyagolható szempont.


A Qubino On/Off Thermostat 2 adatlapja: link…

.