Egyre nő a hangvezérlés szerepe az okosotthon megoldások között

Két éve még alig létezett a hangvezérelt okosotthon eszközök kategóriája, egy friss felmérés szerint azonban 2021-re már 30%-os lehet az arányuk.

A felmérést végző ABI Research kutatásvezetője, Jonathan Collins szerint a hangvezérlés szerepének növekedése nemcsak új vásárlókat vonz majd az okosotthon technológiák felé, hanem új szolgáltatások és eszközök széles körét is hozza majd, ráadásul további okosotthon készülékek vásárlását indukálja, így 2021-re évi több százmilliós darabszám kelhet el a piacon. Ez azt is jelenti, hogy a gyártóknak a következő években egyre több készüléket kell alkalmassá tenniük a hangvezérléssel történő működésre.

Az út már mindenesetre nyitott, hogy a hangvezérlés legyen az okosotthon rendszerek szíve – ezt mutatja az is, hogy a legnagyobb cégek kezdtek el komolyan foglalkozni ezzel a területtel. Hogy egy példával is megvilágítsuk, mit jelent ez a gyakorlatban, tekintsd meg a Fibaro Home Center 2 vezérlőközpont Lili nevű hangvezérlő szolgáltatásának működését.(Forrás: securityinfowatch.com)

.