Csűrjük, csavarjuk! – Philio Smart Color Button

Mostani cikkünk egy különleges távirányítót mutat be, amivel nem csupán a megszokott gombnyomásos vezérléseket végezhetjük el. Egyedi megjelenése és funkciója kiemeli a távirányítók sorából. Az, hogy pontosan miben tér el a megszokottól cikkünkből kiderül.

A Philio Smart Color Button nem egy szokványos távirányító. Ennél az eszköznél ugyanis nem csak egyszerű on/off parancsokat vagy logikai vezérléseket tudunk kiadni. A hangsúlyt a szabályzásra fektette a gyártó, így a távirányító közepére helyezett tárcsa tekerésével beállíthatjuk a kívánt értéket. Attól függően, hogy milyen pozícióba tekerjük a távirányítót, színes LED visszajelzést ad a beállított értékről, majd ezt követő pillanatban már megy is a vezérlés, nem kell lenyomnunk a középső érintőgombot. A középső gombot akkor használjuk, ha nem szabályozni, hanem ki/be kapcsolni vagy teljesen felhúzni/lehúzni szeretnénk a vezérlendő eszközt. Joggal merülhet fel a kérdés, hogy miket tudunk irányítani?

Lámpák fényerősségének szabályzása

A fényerősség szabályozását – másnéven dimmelést – használhatjuk színes vagy egyszínű LED-szalagokon, illetve dimmelhető égőkön is. A távirányítóval a képen látható szakaszokban más-más utasítás adható ki. Tehát ennek megfelelően van fix kikapcsolt állapot, 0–100% közötti fényerő, illetve ki/bekapcsolás teljes fényerőre. Ezzel minden szükséges funkciót ki tudunk használni, gyorsan és egyszerűen vezérelhetjük a világítást az adott helyiségben. A forgatható tárcsán jóval kényelmesebb kiválasztani a fényerőszintet, mint egy nyomógombbal, amit addig kell nyomnunk, amíg elértük a kívánt fényerőt. Ráadásul a Philio távvezérlőjét még akkor is használhatjuk fényerőszabályzásra, ha nem látjuk a hatását (pl. másik helyiségben vagyunk, mint a lámpa), szemben a nyomógombos megoldásokkal!

Redőny, zsaluzia, napernyő szabályzása

Akár motoros árnyékolót is szabályozhatunk a távirányítóval! A kezelése nagyon hasonló a lámpa vezérléséhez. Az árnyékoló pozícióját (pl. a zsalúzia dőlésszögét, a redőny magasságát) 0–100% között szabályozhatjuk, illetve a középső gomb érintésével teljesen felhúzhatjuk/lehúzhatjuk az árnyékolót. Itt talán még izgalmasabb a fentebb már említett előny, miszerint nem kell látnunk sem a szabályozott eszközt, mert biztosak lehetünk benne, hogy ha kb. az egyharmadáig forgattuk el a gombot, akkor a redőny is kb. az egyharmadáig lett kinyitva.

Szerintünk ez a távirányító egy igazi különlegesség. Aki szereti az analóg időket idéző – de máig a leghatékonyabb – tekerős vezérléseket, az egész biztosan szeretni fogja a Philio Smart Color Button-t.

 Aktuális távirányító kínálatunk: link…

 

.