Csak egy gombnyomás – Hank One-key Scene Controller

Lehet hogy sokszor meg is feledkezünk róla, de a Z-Wave-es kapcsolók között nem csak falra szerehető változatok vannak, hanem kis méretű, távirányító-szerűen használható nyomógombos eszközök is, melyekkel rendszerünk bármilyen folyamatát elindíthatjuk. Cikkünkben egy ilyen, egyetlen gombbal rendelkező távvezérlőt mutatunk be.

 

Sokan nem is gondolnak rá, hogy ilyen eszközökre is szükség lehet, hiszen minden okosotthon rendszert tudunk a telefonunkról irányítani, és sok folyamat teljesen automatikusan megy végbe. De minden rendszerben lesz egy-két olyan nagyon egyszerű funkció, amihez jó lenne egy „egymozdulatos” megoldás, amihez még a mobil applikációt sem kell betöltenünk, csak megnyomunk egyetlen hagyományos, fizikai gombot.

 

Ilyen egy gombbal rendelkező (Z-Wave-es) távvezérlő a Hank One-key Scene Controller. Ha csak egy világítást szeretnénk ki/be kapcsolni mondjuk a hálószobánkban, akkor a kis távvezérlőt az éjjeliszekrényre készítve éjszaka könnyedén tudunk egy kis irányfényt kapcsolni magunknak, amikor a mosdóba indulunk. De lehet, hogy egy kapu vagy bejárati ajtó nyitásához lenne a legegyszerűbb egy gyors gombnyomás (akár az autóban elhelyezve). És akár használhatjuk pánikgombként is a One-key Scene Controller-t, bármilyen riasztást igénylő esemény jelzésére – akár egy üzlethelyiségben az eladói pult aljára rögzítve, mint a bankok pénztáraiban.

A Hank One-key Scene Controller egyetlen gombbal rendelkezik, azonban ez a gomb 3 különböző eseményt tud megkülönböztetni. Ezek mindegyikéhez külön folyamatot rendelhetünk az okosotthon rendszerünkben. Alap funkció a gyors gombnyomás, de külön kezelhetjük a hosszú gombnyomást és a gomb felengedése eseményt is. Így egyetlen gombbal is kezelhetünk több funkciót. Például a rövid gombnyomással a nappali lámpáját kapcsoljuk ki/be, a hosszú gombnyomással pedig a bejárati ajtót tudjuk nyitni.

A One-key Scene Controller cserélhető (gombelem nagyságú) akkumulátorral működik, amit micro USB csatlakozón keresztül tölthetünk fel. A töltéshez a dobozban egy rövid micro USB kábelt is kapunk. A 20% alatti töltöttségi szintet a gombnyomáskor rövid hangjelzéssel jelzi.

 

Ide kattintva további információk olvashatók a termék adatlapján

Aktuális Hank-kínálatunkért kattints ide!

.