ComfortClick esettanulmány: Mykonian Mare Luxury Boutique Hotel

Híreink között már többször mutattunk be különleges épületeket, melyek professzionális vezérlését ComfortClick központra bízta a kivitelező – vagy a tulajdonos. A ComfortClick központok közül a legkisebb is általában feleslegesen erős és nagy tudású egy átlagos lakáshoz, ráadásul programozása is inkább kíván szakembert, mint pl. egy Vera, Aeotec vagy Fibaro központ. Viszont maximálisan testre szabható kezelőfelületet kapunk, amit egy nagyobb épületnél kiválóan ki lehet használni. A görög Míkonosz szigeten található boutique hotel ComfortClick bOS egyedi grafikus felhasználói felülettel (GUI), amivel a hotel alkalmazottai remekül és hatékonyan ellenőrizhetik és vezérelhetik az épületet, illetve a vendégek is kaphatnak részleges hozzáférést egyes funkciókhoz. A rendszer központi egysége a legerősebb ComfortClick központ, a Sledgehammer.

Projekt neve, helyszíne: Mykonian Mare Luxury Boutique Hotel, Görögország, Míkonosz

Szobák száma: 9

Telek mérete: 2500 m2

Szobák mérete: 27–60 m2

Technológia:

  • KNX időjárás-állomás
  • KNX kapcsolók
  • HVAC (hűtés-fűtés) Modbus-on keresztül integrálva
  • ComfortClick Sledgehammer az épület vezérlésére, automatizálására

A projekt

A projekt célja egy könnyedén, felhasználóbarát módon kezelhető és vezérelhető megoldás létrehozása a hotel vezérléséhez. A hotel minden műszaki része (fűtés/hűtés, szellőztetés, világítás, multimédia) egyetlen felületről irányítható, valamint a vendégek számára is lehetővé teszik egy-egy szoba világításának, fűtés- és hűtésrendszerének vezérlését.

A projekt kivitelezését a görög Smart Solutions KNX regionális műszaki cég vezette. Az épület meglévő, bus-os rendszerét kicserélték KNX rendszerre és a ComfortClick Sledgehammer szervert választották vezérlőközpontnak a kompromisszummentes működés érdekében.

A Sledgehammer az alábbi rendszereket integrálta:

  • KNX világítás
  • Modbus HVAC
  • LG Smart TV-k
  • Sonos hangrendszerek

A ComfortClick bOS felületén a személyzet a teljes épületet tudja vezérelni: minden szoba világítását külön-külön, a hotel kültéri világítását, a fűtés- és hűtésrendszert, a multimédiás eszközöket. A felhasználói felületeten létrehozhatók eseménysorok, illetve automatizációk. Ezek a KNX időjárás-állomás adatait használják fel; a fényerőtől függően a világítás automatikusan csökkenthető vagy növelhető.

A vendégek a szobában található fali vezérlővel akár saját maguk is beállíthatják a szoba világítását és hőmérsékletét. A készülékkel üzenetet is küldhetnek a recepciónak, például „Ne zavarjanak!“, „Takarítást kérek!“ vagy „Szobapincér“. A bOS-nek köszönhetően a személyzet azonnal tud intézkedni.

A vendégek a szoba falába épített ComfortClick Bobcat androidos kezelőfelületen (illetve akár saját okostelefonjukon is) az apartmanjukban található multimédiás készülékeket is vezérelhetik. Például az okostévét, zenét játszhatnak le egy előre megadott listából, vagy különböző streaming szolgáltatón (pl. Spotify) keresztül.

 

Aktuális ComfortClick-kínálatunk: link...

.